Όταν η παιδεία συναντά δανειστικές βιβλιοθήκες!
Inside Stories

Όταν η παιδεία συναντά δανειστικές βιβλιοθήκες!

Πόσες δυνατότητες δίνει σε ένα παιδί η δημιουργία μίας βιβλιοθήκης; H απάντηση βρίσκεται στην μετατροπή δύο αιθουσών σε δανειστικές βιβλιοθήκες για παιδιά, στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, στο χώρο του πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, η ΙΚΕΑ -εταιρεία του Ομίλου- ανέλαβε την πλήρη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό των δύο αιθουσών στο πάρκο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ.), οι οποίες μεταμορφώθηκαν σε βιβλιοθήκες για παιδιά, καθώς και της αίθουσας «Το Μεγάλο μας Σπίτι» που στεγάζεται στον ίδιο κτηριακό συγκρότημα.
Η μία αίθουσα αφορά σε νήπια και βρέφη που θα συνοδεύονται από τις μαμάδες τους και αποτελεί την πρώτη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που ανοίγει τις πύλες της για παιδιά τόσο μικρής ηλικίας. Η δεύτερη αίθουσα διαμορφώθηκε σε βιβλιοθήκη για μεγαλύτερα παιδιά, έως 15 ετών. Στο χώρο θα λειτουργήσει, επίσης, το «Μεγάλο μας Σπίτι» μία καινοτόμος δομή για την Ελλάδα, η οποία αφορά πολύ μικρά παιδιά, έως 3 ετών, και τους γονείς τους και δημιουργήθηκε στα πρότυπα του «Πράσινου Σπιτιού» της σπουδαίας ψυχαναλύτριας Φρανσουάζ Νολτό.
«Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS έχει επιλέξει να δώσει έμφαση στην στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, παιδιά, νέοι, γυναίκες, με παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει συνέργειες με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και άλλους κοινωνικούς φορείς, στοχεύοντας κυρίως στον εξοπλισμό κοινωνικών υποδομών αλλά και τη σίτιση συνανθρώπων μας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα υποστήριξης δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα Γιάννενα και τη Λάρισα, με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μία καλύτερη ζωή για όλους και κυρίως για τα παιδιά» υπογράμμισε η κυρία Λήδα Φουρλή, διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS.
Στο Πάρκο θα λειτουργούν:
1. Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη που δημιουργείται στη χώρα για βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας.
2. Δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά σχολικής ηλικίας ( όπου θα λαμβάνουν χώρα παράλληλα προγράμματα, όπως και εκδηλώσεις)
3. Συμβουλευτικός σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων
4. «Το Μεγάλο μας Σπίτι» για το ρόλο των γονέων στην παιδική ηλικία
5. Το Μύρτιλλο καφέ, ένας καινοτόμος χώρος αναψυχής που διαχειρίζονται άτομα με αναπηρίες
6. Χώρος που παραχωρείται για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις κατά προτεραιότητα σε πολιτιστικούς συλλόγους της γειτονιάς.
Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό: Τριφυλίας & Λάκωνος 9, Αθήνα (Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved