19 Δήμαρχοι της Ευρώπης υπογράφουν για την προστασία από την αμτοσφαιρική ρύπανση
Inside Stories

19 Δήμαρχοι της Ευρώπης υπογράφουν για την προστασία από την αμτοσφαιρική ρύπανση

Άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στη γαλλική εφημερίδα εφημερίδα Le Monde το οποίο αφορά στην ατμοσφαιρική επιβάρυνση των πόλεων από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, συνυπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και 19 ακόμη δήμαρχοι μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Στο άρθρο τους αναλυτικά, οι Δήμαρχοι αναφέρουν τα εξής:

«Εμείς, οι δήμαρχοι πολλών μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων, έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών μας και να τους διασφαλίσουμε υγιές περιβάλλον και αξιοπρεπή ποιότητα ζωής.
Στα επόμενα χρόνια, το 80% του πληθυσμού της Ευρώπης θα ζει σε αστικές περιοχές. Η καθημερινότητα στις πόλεις σημαδεύεται όλο και πιο συχνά από υπερβάσεις των ορίων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οι οποίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στα καυσαέρια των οχημάτων, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία των πολιτών. Ως εκ τούτου, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποστολή μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και του κλίματος. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που αναλάβαμε τη δέσμευση στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Κλίμα COP21 στο Παρίσι, περί μείωσης των επιπέδων ρύπανσης στις πόλεις μας. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved