Πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο από εκπρόθεσμο έλεγχο ΚΤΕΟ
Inside Stories

Πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο από εκπρόθεσμο έλεγχο ΚΤΕΟ

Διευκρινίσεις σχετικά με τις περιπτώσεις οχημάτων που απαλλάσσονται από την καταβολή ειδικού τέλους εκπρόθεσμου τεχνικού ελέγχου στα ΚΤΕΟ, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αναλυτικά στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:
Με αφορμή το παραπάνω σχετικό ερώτημα που υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με τις διατάξεις της αριθμ. 58144/614/1992 απόφασης του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ 138Β’) με θέμα «Περιπτώσεις που απαλλάσσονται από την καταβολή προσαυξημένου ειδικού τέλους, λόγω εκπρόθεσμης προσκόμισης οχήματος για τεχνικό έλεγχο», και για ομοιόμορφη εφαρμογή από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ, σας γνωρίζουμε τα εξής:
α) Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 της αριθμ. 44800/123/1985 απόφασης του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ 781 Β’) και του άρθρου 1 της αριθμ. 71703/8028/2003 απόφασης του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ 1824Β’), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος ενός οχήματος στο οποίο δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, λαμβάνει χώρα στο χρονικό διάστημα από τρεις εβδομάδες πριν έως και μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία που αναγράφεται στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου και σύμφωνα με τη νομοθετημένη συχνότητα ελέγχου. Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved