«Κατεβάζουμε τις ετικέτες»  για το AIDS από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το  «Κέντρο Ζωής»
Inside Stories

«Κατεβάζουμε τις ετικέτες» για το AIDS από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το «Κέντρο Ζωής»

Για μία ακόμη χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έδωσε δυναμικό «παρών» στις  κινητοποιήσεις  κατά του AIDS. 

Με κεντρικό σύνθημα ΄΄ Κατεβάζουμε τις ετικέτες ΄΄ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα- 1η Δεκεμβρίου, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. ΄΄Κέντρο Ζωής΄΄ και την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά, πραγματοποίησαν δράση ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του κοινού.

Σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και εθελοντές του ΄΄ Κέντρου Ζωής ΄΄ έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, ενώνοντας τις φωνές τους και προσκαλώντας τον κόσμο να ενημερωθεί για τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του HIV/AIDS. Άνθρωποι κάθε ηλικίας είχαν έτσι την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλο το φάσμα της μετάδοσης του HIV / AIDS αλλά και να καταρρίψουν στερεότυπα, τα οποία προκαλούνται από ελλιπή ενημέρωση για το θέμα. Σε κάθε γωνιά της πλατείας στήθηκαν κιόσκια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενώ σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και εθελοντές προσέγγιζαν τους περαστικούς χαρίζοντας τα συμβολικά κόκκινα κορδελάκια της Παγκόσμιας Ημέρας.

Πρεσβευτής της κινητοποίησης η αγαπημένη και δημοφιλής παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη, η οποία μαζί με τους σπουδαστές και τους εθελοντές μετέδωσε θετικά μηνύματα ζωής, διένειμε έντυπο υλικό και υποστήριξε τη συνολική ενέργεια δίπλα στους εθελοντές προσκαλώντας τους νέους να ΄΄ κατεβάσουν τις ετικέτες ΄΄ και να δουν τη μάστιγα κατάματα!

Το δικό της μήνυμα έδωσε και η Αντιδήμαρχος Πειραιά Νανά - Γλύκα Χαρβαλάκου δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ΑΙDS, ας μη γελιόμαστε παραμένει απειλή για τις ζωές μας. Γνωρίζω ανθρώπους οροθετικούς και ξέρω τι είναι να ζεις με αυτό το στίγμα. Ας μάθουμε, ας προφυλαγόμαστε, ας αγαπήσουμε τις ζωές μας. Ο καθένας μας ας ενημερωθεί καλά και ας ενημερώσει κι άλλους ώστε όλοι μαζί νa αποτελέσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα ζωής χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή, που η Μαίρη Συνατσάκη και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά, έκοψαν μία κόκκινη κορδέλα ως συμβολική κίνηση αναχαίτισης της μάστιγμας

Η ενέργεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το HIV/AIDS εξελίχθηκε σε γιορτή αισιοδοξίας από το μουσικό συγκρότημα Newmark, τα μέλη του οποίου ΄΄ζέσταναν΄΄ όλους με τις μελωδίες τους και τις μουσικές του επιλογές ενώ το δικό τους γλυκό μήνυμα έδωσαν οι σπουδαστές Μαγειρικής και Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει γευστικά μπισκότα με το σύμβολο του HIV/AIDS και προσέφεραν στον κόσμο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved