Το μικρό ροζ λουλούδι που θα σε βοηθήσει να διώξεις το κρυολόγημα!
Inside Stories

Το μικρό ροζ λουλούδι που θα σε βοηθήσει να διώξεις το κρυολόγημα!

Εσύ γνωρίζεις ότι υπάρχει ένα μικρό, ροζ φυτό το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να γλιτώσεις τη γρίπη και το κρυολόγημα φέτος τον Χειμώνα;

Αν όχι, εμείς είμαστε εδώ για να σου μάθουμε τα πάντα γύρω από τη θαυματουργή Εχινάκεια.
Οι Ινδιάνοι ήξεραν το ροζ μυστικό!
Ο λόγος για το φυτό των... Iνδιάνων το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα στον κόσμο!
Ναι, η Εχινάκεια είναι ιθαγενές φυτό της Bόρειας Aμερικής το οποίο οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν αιώνες πριν το ανακαλύψουν οι Ευρωπαίοι για να θεραπεύουν από μολύνσεις μέχρι δαγκώματα φιδιών.
Το άνθος της Εχινάκειας μοιάζει με μεγάλη μαργαρίτα και συνήθως τα φύλλα της είναι ροζ ή μοβ. Η δράση της υποστηρίζεται από πολυάριθμες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει την ένταση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων της γρίπης ή του κρυολογήματος.
Η πρώτη επιλογή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Πράγματι, η Εχινάκεια ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που αποτελεί την 1η επιλογή όταν πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.
Για την ακρίβεια, η Εχινάκεια λαμβάνεται στο 90% των περιπτώσεων για να περιοριστούν τα συμπτώματα, όπως φαρυγγίτιδα, βήχας, πυρετός, αλλά και η διάρκεια του κρυολογήματος.
Μάλιστα, μια μελέτη που έγινε πριν από λίγο καιρό στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, έδειξε πως η λήψη Εχινάκειας μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα κρυολογήματος έως και 58%, ενώ στην περίπτωση που κάποιος έχει ήδη κρυολόγημα τον βοηθάει να αναρρώσει μιάμιση μέρα πιο νωρίς!
Όμως, η Εχινάκεια έχει και αντιβακτηριακή δράση γι’ αυτό και δρα κατά του σταφυλόκοκκου, που προκαλεί δερματικές λοιμώξεις και καλόγερους-δοθιήνες!
Mε λίγα λόγια, το βότανο αυτό έχει αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες.

Εχινάκεια και για την αντιγήρανση!
Μάθετε επίσης πως η Εχινάκεια έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και αν την καταναλώνετε και την χρησιμοποιείτε σωστά επάνω σας, θα τονώσει την επιδερμίδα σας και θα της δώσει τη λάμψη που χρειάζεται.
Πράγματι, το υαλουρονικό οξύ διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό κολλαγόνου και συνδετικού ιστού και το πολυσακχαριδικό εκχύλισμα της Εχινάκεια έχει αποδειχθεί πως βοηθά στο σχηματισμό ενός σταθερού συμπλέγματος που περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ!
Για να μην πέσετε άρρωστοι και άρρωστες στο κρεβάτι φέτος τον Χειμώνα και παράλληλα να διατηρήσετε τη λάμψη σας, πείτε «ναι» στην Εχινάκεια της Superfoods!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved