Έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη με τίτλο «Restless Speed» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart KΟΡΑΗ»
Inside Stories

Έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη με τίτλο «Restless Speed» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart KΟΡΑΗ»

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η έκθεση “Restless Speed” της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη στον πολυδιάστατο χώρο τέχνης “ΣΤΟart KΟΡΑΗ” της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Κωνσταντάς καθώς και άλλα μέλη της διοίκησης. Πλήθος κόσμου από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο, οικονομικοί παράγοντες, φιλότεχνοι και φίλοι έδωσαν το παρών σε μία έκθεση υψηλών προδιαγραφών βασισμένη στην ενότητα έργων Φόρμουλα 1 της ζωγράφου.

Ανάμεσα τους η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου της Βιανέξ, η κυρία Γεωργία Σαμαρά, ο τέως υπουργός Θεόδωρος Στάθης, ο κύριος Σήφης Βαλυράκης, οι πρέσβεις κυρία Άγη Μπαλτά και κύριος Δημήτρης Αλεξανδράκης, ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κύριος Νίκος Σταμπολίδης, η κυρία Mariangela Ielo, η εκπρόσωπος της Jp Morgan κυρία Ιωάννα Στάθη, ο κύριος Απόστολος Βερβέρογλου από το Μουσείο Μπενάκη, ο τέως περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Πουσαίος, ο αρχιτέκτονας Θανασης Παπαθεοδώρου του DielpisFormula1, οι καλλιτέχνες Παύλος Σάμιος, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Βίκη Ανδρεάδη, ο Αλέξης Κωστάλας, η γκαλερίστα Σούλα Παπουτσίδη και η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας της Εθνικής Ασφαλιστικής κυρία Μαρία Κόρακα. Από τον ιατρικό κόσμο, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι κύριοι Λάμπρος Τζιανούμης, Γιάννης Βαθυλάκης και Χρήστος Αρτινόπουλος.
Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη συνδέει συνειρμικά την αισθητή έννοια της ταχύτητας με τη σταθερή και αμετάβλητη ανάγκη για ελευθερία που της επιβάλλει η φύση της.
Το αίσθημα έλλειψης κάθε περιορισμού και ανεμπόδιστης, αδέσμευτης εξωτερίκευσης φανερώνεται στο μέγιστο στα έργα της Φόρμουλα 1, φορτωμένα με το ασυμβίβαστο πάθος και το κύριο εκφραστικό μέσο της Μίνας: τον ιδιαίτερο, αυτοδύναμο και χαρακτηριστικό τρόπο χρήσης των χρωμάτων.
Σημειώνεται πως το Νοέμβριο του 2016 η ζωγράφος παρουσίασε την έκθεση “Αrt in Movement” στον ιστορικό χώρο του Palazzo Giureconsulti στο Μιλάνο, πάλι με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Ασφαλιστικής, της οποίας φυσική συνέχεια είναι η έκθεση έργων Φόρμουλα 1 της ζωγράφου. Μέρος των έργων εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθώς πολλά από αυτά έχουν φτάσει από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές για να εκτεθούν στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart KΟΡΑΗ» αποκλειστικά με τη θεματική της Φόρμουλα 1.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved