Διπολική διαταραχή: Ποια είναι τα 4 είδη της ψυχικής νόσου
Inside Stories

Διπολική διαταραχή: Ποια είναι τα 4 είδη της ψυχικής νόσου

Η διπολική διαταραχή, ευρύτερα γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη, είναι μια ψυχική διαταραχή που εκδηλώνεται με τις απότομες μεταπτώσεις της διάθεσης και δραστηριοποίησης του ατόμου, καθώς και με διαφοροποιήσεις στα επίπεδα ενέργειας, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης απλών καθημερινών δραστηριοτήτων.

Οι μεταπτώσεις που παρατηρούνται στην περίπτωση της διπολικής διαταραχής δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα καθημερινά «σκαμπανεβάσματα» που βιώνει ο μέσος άνθρωπος. Η διπολική διαταραχή αποσυντονίζει το άτομο και κάθε πτυχή της ζωής του (προσωπικές σχέσεις, σχολική ζωή/εργασία κ.λπ.). Η διαχείριση της διαταραχής σήμερα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και επιτρέπει στο άτομο να ζει μια φυσιολογική ζωή.

Η διπολική διαταραχή εκδηλώνεται συνήθως στα τελευταία χρόνια της εφηβείας ή στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (NIMH), σχεδόν το 50% των διαγνώσεων προκύπτουν πριν την ηλικία των 25 ετών. Δεν αποκλείεται βέβαια τα πρώτα συμπτώματα να εκδηλωθούν κατά την παιδική ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved