Inside Stories

Σοκολάτα: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού - Τι πρέπει να προσέχετε

Τα φλαβονοειδή, οι «θαυματουργές» ουσίες που υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα, αλλά και το τσάι, το κόκκινο κρασί και τα εσπεριδοειδή έχουν κατά καιρούς επισημανθεί ως οι φυσικοί σύμμαχοι της υγείας, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε μια σειρά απειλών.

Οι ευεργετικές επιδράσεις της μαύρης σοκολάτας επιβεβαιώνονται από πολλές μελέτες, μία εκ των οποίων αναφέρει πως η συχνή κατανάλωσή της μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Τη συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάμιλτον, στο Οντάριο του Καναδά, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά μαύρη σοκολάτα (περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα) αντιμετώπιζαν κατά 20-45% μειωμένο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved