Προγραμματισμός γευμάτων για υγιή καρδιά
Κατανάλωση αλατιού με μέτρο, μείωση της πρόσληψης λιπαρών και επεξεργασμένων υδατανθράκων καθώς και επαρκή κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών συνιστούν παραδοσιακά οι καρδιολόγοι προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιοπάθειας. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο τι τρώμε αλλά και πότε τρώμε εάν θέλουμε να προστατεύσουμε την καρδιά μας.
Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας δημοσίευσε μια νέα επιστημονική έκθεση στην οποία αναφέρει ότι η χρονική στιγμή της ημέρας που καταναλώνονται τα διάφορα γεύματα αλλά και ο συνολικός αριθμός των γευμάτων παίζουν ρόλο στη διαχείριση του σωματικού βάρους και στην καρδιαγγειακή υγεία.
Η Ένωση πραγματοποίησε επισκόπηση σε μελέτες που αφορούν τον προγραμματισμό γευμάτων σε σχέση με την υγεία της καρδιάς και τα ευρήματά της δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Circulation.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr