Διαπραγματεύσεις 30 ημερών για την τελική συμφωνία
Inside Stories

Διαπραγματεύσεις 30 ημερών για την τελική συμφωνία

Τεχνική συμφωνία με τους Θεσμούς (staff level agreement) έως το Eurogroup της 22ης Μαΐου «κυνηγά» η ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκοντας να δρομολογηθούν εντός του Μαΐου οι αποφάσεις για το χρέος και τα πλεονάσματα και να ξεκλειδώσει η προοπτική για την εκταμίευση της δόσης και την συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Δεν είναι τυχαίο πως Έλληνες αξιωματούχοι ανέφεραν χθες από την Ουάσιγκτον πως στις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους Κριστίν Λαγκάρντ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μισέλ Σαπέν διαφάνηκε από όλες τις πλευρές η βούληση να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός του Μαΐου.

Αυτή η διευκρίνιση έγινε διότι υπήρξαν από πλευράς κάποιων εκ των δανειστών και αναφορές ότι υπάρχει πιθανότητα να χαθεί το ορόσημο της 22ας Μαΐου και να μετατεθούν οι αποφάσεις για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Αυτό φόβισε την Ελλάδα, η οποία θεώρησε πως οι αναφορές αυτές σχετίζονται με πιθανή έγερση αιτημάτων για νέα μέτρα για το δημοσιονομικό έτος 2018.

Η κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει στη ψήφιση των επώδυνων μέτρων σε φορολογία και ασφαλιστικό, χωρίς να έχει κερδίσει κάτι χειροπιαστό για το χρέος και κυρίως χωρίς να έχει διασφαλιστεί η προοπτική συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, δεν θέλει καν να συζητά επέκταση των διαπραγματεύσεων πέραν του Μαΐου. Δεν θέλει δε να συζητά και το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το 2018.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved