Συμφωνία «εξπρές» και ψήφιση μέτρων πριν τις 15 Μαΐου επιδιώκει η κυβέρνηση
Inside Stories

Συμφωνία «εξπρές» και ψήφιση μέτρων πριν τις 15 Μαΐου επιδιώκει η κυβέρνηση

Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται από χθες τα κείμενα των Μνημονίων του ΔΝΤ και της ΕΕ, τα οποία θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων θεσμών και κυβέρνησης από την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε συμφωνία "εξπρές" με τους δανειστές έως την 1η Μαΐου και να ψηφίσει τα μέτρα που υποδείξουν οι θεσμοί πριν απο τις 15 Μαΐου, ώστε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου να αποκτήσει ένα καθαρό διάδρομο για τη συζήτηση για το χρέος.

Όπως ανέφερε χθες από την Ουάσιγκτον ανώτατη πηγή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών η κυβέρνηση έλαβε το Σάββατο το Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP), το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ και το αντίστοιχο Μνημόνιο Κατανόησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΜoU).

"Η στρατηγική είναι να τα συζητήσουμε έως την 1η Μαΐου" ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή, ξεκαθαρίζοντας πως οι Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (EE), Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) και Φραντζέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) είναι προγραμματισμένο να μείνουν στην Αθήνα για πέντε μέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved