Έπαθε κατάθλιψη εξαιτίας του βιολιού της
Inside Stories

Έπαθε κατάθλιψη εξαιτίας του βιολιού της

Η 38χρονη βιρτουόζος Μιν Γιν Κιμ έπαθε νευρική ανορεξία όταν το 2010 της έκλεψαν το πολύτιμο βιολί της. Σταμάτησε να παίζει, έχασε το συμβόλαιό της με τη δισκογραφική και τελικά χρεοκόπησε

Στα 12 χρόνια της έδινε sold out κοντσέρτα και στα 21 της, που φάνταζε πια μια καθιερωμένη βιρτουόζος του βιολιού, αποφάσισε να επενδύσει σε ένα Stradivarius, αξίας 532.000 ευρώ, το οποίο αποδείχθηκε όμως καταραμένο.

«Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ. Μπορεί να σε τρελάνει μια τέτοια σκέψη. Είναι σαν ο έρωτας της ζωής σου να είναι με κάποια άλλη. Δεν μπορείς να αντέξεις τη σκέψη» σχολιάζει τώρα το πάλαι ποτέ παιδί-θαύμα, το οποίο γεννήθηκε στη Νότια Κορέα.

«Το σοκ και ο πόνος με ακινητοποίησαν. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, πόσο μάλλον να σκεφτώ να παίξω μουσική. Δεν μπορούσα καν να ακούσω μουσική» εξομολογείται στα απομνημονεύματά της με τίτλο «Gone».

Το γεγονός ότι εκείνη τη μοιραία μέρα είχε δώσει το βιολί στον σύντροφό της, τσελίστα, Ματ, όση ώρα χρειαζόταν για να πάρει έναν καφέ κι ένα σάντουιτς και οι κλέφτες το πήραν ενώ βρισκόταν στην επίβλεψή του, οδήγησε ύστερα από ένα διάστημα και στη διάλυση της σχέσης τους, αφού δεν μπορούσε να του το συγχωρήσει.

Tρία χρόνια μετά την κλοπή και αφού είχε ζητήσει και τη βοήθεια μέντιουμ για να μπορέσει να το εντοπίσει, άρχισε, όπως αναφέρει η espresso, να δέχεται την πραγματικότητα. Χρειάστηκε να πληρώσει 886.000 ευρώ φόρο για τα χρήματα που της έδωσε η ασφαλιστική, πράγμα που σημαίνει ότι είχε στα χέρια της πια ένα ποσό που ήταν ένα μόλις τμήμα των χρημάτων που είχε δώσει αρχικά για το βιολί.
Το 2013, όταν άρχισε να παίζει και πάλι, η αστυνομία βρήκε το βιολί κρυμμένο σε μια αποθήκη στο Μίντλαντς, αλλά αυτό δεν ήταν το happy end για την Κιμ, αφού πια το βιολί ανήκε στην ασφαλιστική η οποία το έβγαλε σε δημοπρασία για 1.500.000 ευρώ, ποσό που όμως δεν πήρε η άτυχη μουσικός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved