Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη: Απολαύστε το αγαπημένο σας σπαγγέτι χωρίς τύψεις
Για πολλά χρόνια τα άτομα με κοιλιοκάκη στερούνταν αγαπημένα τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε γλουτένη.
Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε μερικά δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη και σε μικρότερο βαθμό στη βρόμη και είναι υπεύθυνη για το «φούσκωμα» του ζυμαριού.
Ωστόσο, το ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού των ασθενών με κοιλιοκάκη αντιδρά στη γλουτένη, προκαλώντας βλάβες στο λεπτό έντερο και πιο συγκεκριμένα στην εσωτερική επιφάνεια του λεπτού εντέρου (λάχνες και μικρολάχνες).
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ