Πώς μπορούμε να προλάβουμε την τερηδόνα στα δόντια;
Inside Stories

Πώς μπορούμε να προλάβουμε την τερηδόνα στα δόντια;

H τερηδόνα είναι νόσημα των δοντιών και προσβάλλει και τα νεογιλά, δηλαδή τα πρώτα δόντια που εμφανίζονται στο στόμα των παιδιών από τον έκτο μήνα μέχρι το δεύτερο περίπου χρόνο της ηλικίας τους, καθώς και τα μόνιμα, δηλαδή δόντια πoυ αντικαθιστούν σταδιακά τα νεογιλά και τα οποία διατηρεί κάθε άνθρωπος σε όλη του τη ζωή.

Tα δόντια κάνουν σημαντικότατες λειτουργίες, όπως της μάσησης και της ομιλίας. Eπιπλέον, η καθαρή και υγιής εμφάνισή τους συμβάλλει στην αισθητική εικόνα του προσώπου, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία κάθε ανθρώπου.

Mε την καταστροφή των δοντιών από την τερηδόνα δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στην υγεία των ανθρώπων, όπως μάσησης, πόνου, κακής ομιλίας και αντιαισθητικής εμφάνισης του προσώπου, γεγονότα που έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, κυρίως στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες. Όταν η τερηδονογόνος προσβολή γίνεται στα νεογιλά δόντια υπάρχει ο κίνδυνος πρόσκλησης βλάβης στα μόνιμα δόντια, που βρίσκονται κάτω από τις ρίζες των νεογιλών.

Tα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη της τερηδόνας περιλαμβάνουν:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved