Το βίντεο ντοκουμέντο με τους τρομοκράτες - Οι 50 σφαίρες σε 8 λεπτά
Inside Stories

Το βίντεο ντοκουμέντο με τους τρομοκράτες - Οι 50 σφαίρες σε 8 λεπτά

Άλλη μία μαύρη σελίδα έρχεται να προστεθεί στη Μεγάλη Βρετανία, όπου το βράδυ του Σαββάτου επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 ακόμα τραυματίστηκαν, σε μια διπλή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου, δύο μόλις εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.

Οι τρεις δράστες της χθεσινής επίθεσης έπεσαν νεκροί από τα πυρά οκτώ αστυνομικών, οι οποίοι πυροβόλησαν πολλές φορές προκειμένου να τους σταματήσουν. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 21 από τους τραυματίες.

«Οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους... Η πρωταρχική μας εκτίμηση είναι ότι έριξαν πενήντα βολές, στο σημείο, οι οκτώ αυτοί αστυνομικοί πυροβόλησαν 50 φορές. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί» επισήμανε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι.

Οι αρχές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της ταυτοποίησης των τριών δραστών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά στο ανατολικό Λονδίνο. Η αστυνομία έχει προβεί σε 12 συλλήψεις στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου σε σχέση με την επίθεση.

Ο Ρόουλι δήλωσε ακόμα ότι οι δράστες φαίνονταν πως ήταν βομβιστές αυτοκτονίας που φόραγαν γιλέκα με εκρηκτικές ύλες. Όπως, όμως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τα γιλέκα αυτοκτονίας δεν ήταν αληθινά.

«Τρεις ένοπλοι άνδρες φορούσαν κάτι που φαίνονταν ως γιλέκα αυτοκτονίας. Είχαν ήδη επιτεθεί και σκότωσαν πολίτες, έπρεπε να τους σταματήσουμε αμέσως» τόνισε ο Μαρκ Ρόουλι.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί στη Βρετανία δεν φέρουν όπλα και είναι ασυνήθιστο για τους αστυνομικούς να πυροβολούν. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση «η κατάσταση με την οποία ήταν αντιμέτωποι ήταν κρίσιμη: επρόκειτο για ζήτημα ζωής και θανάτου».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved