Τι πρέπει να προσέχεις όταν γυμνάζεσαι;
Inside Stories

Τι πρέπει να προσέχεις όταν γυμνάζεσαι;

Αγαπάς και εσύ το τρέξιμο; Αν ακολουθείς την αγαπημένη δραστηριότητα όλων των διάσημων σταρ, καλό θα ήταν να προσέχεις. Πέρα από τα πολλά οφέλη που μπορεί να έχει η άθληση στο σώμα μας, μπορεί παράλληλα να μας προκαλέσει προβλήματα στα γόνατα, τα οποία επιβαρύνονται σημαντικά. Σκέψου μόνο ότι σε κάθε βήμα μας, δέχονται κραδασμούς με διπλάσια ή τριπλάσια δύναμη από το βάρος μας...

Οι τραυματισμοί στα γόνατα δεν αφορούν μόνον όσες από εμάς γυμνάζονται ή ασχολούνται συστηματικά με κάποια έντονη σωματική δραστηριότητα. Επαναλαμβανόμενες κινήσεις που γίνονται λάθος, όπως για παράδειγμα τα καθίσματα που κάνεις στο γυμναστήριο, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Είναι σημαντικό να δίνουμε την πρέπουσα σημασία στους τραυματισμούς αυτούς, οι οποίοι αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως είναι πιθανό να οδηγήσουν σταδιακά σε προβλήματα στις αρθρώσεις. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η μηχανική καταπόνηση στις αρθρώσεις κρύβεται πίσω από κάθε είδος οστεοαρθρίτιδας. Μπορεί, λοιπόν, ο πόνος να υποχωρήσει και να μην επισκέφτηκες τον γιατρό, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε να λάβεις προληπτικά μέτρα προκειμένου να «προλάβεις» ενοχλήσεις που μπορεί να σε ακολουθούν σε όλη σου τη ζωή.

Αρχικά, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι είναι σημαντικό να διατηρείς ένα φυσιολογικό βάρος, προκειμένου να μην επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου, καθώς εκείνες είναι που κάνουν τη σκληρή δουλειά και το «σηκώνουν». Ακόμη και η απώλεια μερικών κιλών βοηθάει σημαντικά στη λειτουργία τους και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα και τον πόνο στα γόνατα, το ισχίο και τους αστραγάλους, που είναι τα περισσότερο ταλαιπωρημένα μέρη του σώματός μας από το περπάτημα, το τρέξιμο ή την υπερβολική άσκηση.

Untitled1

Επιπλέον, τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής μπορούν να κάνουν... θαύματα! Για παράδειγμα, το SUPEROODS® OSTEOAID περιέχει ΝΕΜ® (Natural Eggshell Membrane) και κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα. Το ΝΕΜ® είναι η πολυδύναμη μεμβράνη από το κέλυφος του αυγού, η οποία συμβάλλει στην υγεία των χόνδρων και των αρθρώσεων, συντελώντας στη διατήρηση της ευελιξίας τους και προάγει την άνεση στην καθημερινή κίνηση.

Το ΝΕΜ® (Natural Eggshell Membrane) είναι ένα υψηλής τεχνολογίας προϊόν με πατενταρισμένη μέθοδο επεξεργασίας, το οποίο προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής γλυκοζαμίνης, φυσικής θειικής χονδροϊτίνης, φυσικού υαλουρονικού οξέος και φυσικού κολλαγόνου, συστατικά που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα και είναι αξιοποιήσιμα από αυτό σε μεγάλο βαθμό. Ο υψηλής τεχνολογίας συνδυασμός των συστατικών του ΝΕΜ® έχει τεκμηριωμένη από κλινικές μελέτες ευεργετική δράση για την ανακούφιση από τη δυσκαμψία και τον πόνο, αλλά και για τη μείωση της χρήσης αναλγητικών Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση της εκφύλισης του χόνδρου και στην καλύτερη επαναφορά μετά από την άσκηση.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και η άσκηση είναι σημαντική. Δεν χρειάζεται να αθλείσαι σαν πρωταθλήτρια. Η ήπια άσκηση ή ακόμα και το περπάτημα τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας είναι αρκετή για να παραμείνεις υγιής, χωρίς να καταπονείς ορισμένα σημεία του σώματός σου. Παράλληλα, η φυσιοθεραπεία, αλλά και υποστηρικτικές συσκευές όπως νάρθηκες μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση ένας ειδικός είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να σε βοηθήσει.

Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να μην αγνοήσεις τα πιθανά συμπτώματα. Ο πόνος, η δυσκαμψία και η κόπωση μπορεί να μην προέχονται μόνο από την κούραση, αλλά να μαρτυρούν κάτι πιο σοβαρό!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved