Σαγιονάρες: Πώς να τις φοράτε για να μην «καταστρέψετε» τα πόδια σας
Inside Stories

Σαγιονάρες: Πώς να τις φοράτε για να μην «καταστρέψετε» τα πόδια σας

Οι σαγιονάρες είναι τα πιο δημοφιλή υποδήματα του καλοκαιριού. Κρατούν τα πόδια δροσερά, φοριούνται εύκολα και βγαίνουν σε άπειρα σχέδια και χρώματα που ικανοποιούν κάθε γούστο.

Αφού διανύουμε λοιπόν την περίοδο της σαγιονάρας, ας μιλήσουν οι αριθμοί: από τα 198.437 επείγοντα περιστατικά που αφορούσαν τραυματισμούς των ποδιών το 2014 στις ΗΠΑ, τα 25.300 σχετίζονταν με σαγιονάρες.
«Το να φοράει κανείς σαγιονάρες είναι καλύτερο από το να περπατά ξυπόλητος, καθώς προστατεύει τα πέλματά του. Όμως οι σαγιονάρες δεν στηρίζουν τους αστραγάλους και τις πτέρνες, γι’ αυτό όταν κάποιος τις φοράει αναγκάζεται να ρίχνει το βάρος στα δάχτυλα και το μπροστινό μέρος των ποδιών» επισημαίνει η Christina S. Long, επίκουρη καθηγήτρια Ορθοπεδικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Wake Forest και χειρουργός ποδιών και αστραγάλων στο Ιατρικό Κέντρο Wake Forest Baptist.
Οι ειδικοί ενοχοποιούν τις σαγιονάρες για φουσκάλες, βακτήρια, μολύνσεις και κακώσεις των νυχιών, επειδή τα πόδια είναι εντελώς εκτεθειμένα.Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved