Λίζα Δουκακάρου: «Πώς έζησα στο Χιούστον τον τυφώνα Χάρβεϊ»
Inside Stories

Λίζα Δουκακάρου: «Πώς έζησα στο Χιούστον τον τυφώνα Χάρβεϊ»

Στο Χιούστον του Τέξας, το οποίο πλήττεται από τον τυφώνα Χάρβεϊ βρέθηκε η Λίζα Δουκακάρου.

Η γνωστή δημοσιογράφος μοιράστηκε την εμπειρία της περιγράφοντας την στην εφημερία στο Secret.

«Χιούστον 2017. Το αεροπλάνο πλησιάζει στο αεροδρόμιο και, ο πιλότος κάνει χιούμορ για τις καιρικές συνθήκες που ευτυχώς επιτρέπουν ομαλή προσγείωση αυτή τη φορά, όπως ο ίδιος τονίζει. Δίκιο έχει, σκέφτομαι, τέτοιες εποχές στον αμερικανικό Νότο αν δεν έχει τροπική καταιγίδα θα έχει τυφώνα κι αν δεν έχει τυφώνα θα έχει ανεμοστρόβιλο. Πριν η σκέψη ολοκληρωθεί και ενώ επιβάτες και πλήρωμα κατευθυνόμασταν προς την έξοδο να χτυπούν σειρήνες.

Κανονικός ήχος σειρήνας επαναλαμβανόμενος κι ανατριχιαστικός, λες κι ο Κιμ είχε μόλις στείλει πύραυλο ο οποίος από στιγμή σε στιγμή θα προσγειωνόταν στα κεφάλια μας. Μέχρι να καταλάβουμε ότι το σήμα σειρήνας ήταν πολιτειακό και αφορούσε καταιγίδα που πλησίαζε η ψυχή μας πήγε Κορέα και γύρισε. Κανείς δεν φανταζόταν, αυτό που ακολούθησε. Μέσα σε λίγες ώρες η καταιγίδα Χάρβεϊ χτύπησε με τεράστια ταχύτητα σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα της. Έβλεπες ξαφνικά λεωφόρους να ανοίγουν στα δύο, συνοικίες ολόκληρες να μετατρέπονται, σε λίμνες, τεράστιους κορμούς δένδρων να ξεριζώνονται και χιλιάδες αυτοκίνητα να πλέουν ακυβέρνητα στις θαλάσσιες οδούς που δημιουργήθηκαν σε ελάχιστες μόνο ώρες. Εικόνα χάους καθώς η βροχόπτωση ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο φτάνοντας σε κάποιες περιοχές τα 125 εκατοστά, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Χιλιάδες οικογένειες αποκλεισμένες, άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε μπαλκόνια ή ταράτσες σπιτιών, σε κατάσταση σοκ οι περισσότεροι ελπίζοντας ότι οι διασώστες θα φθάσουν έγκαιρα, αφού εκτός από την καταιγίδα είχαν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους», περιγράφει μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

«Οι εικόνες της Πολιτείας ανατριχιαστικές, από τη μια πλευρά το μητροπολιτικό κέντρο εντελώς έρημο αφού, επαναλαμβάνουμενοι οι συναγερμοί προειδοποιούσαν να μην κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους και από την άλλη πλευρά εκατοντάδες ελικόπτερα, ακτοφυλακή, αστυνομία, πυροσβέστες και εθελοντές με βάρκες, κανό και κάθε είδους φουσκωτά προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον κόσμο. Σύμφωνά μι τον επικεφαλής της Αστυνομίας του Χιούστον μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 3.500 πολίτες, ενώ υπολογίζεται ότι 400.000 πολίτες ακόμα ενδέχεται να χρειάζονται επείγουσα βοήθεια.

Αεροδρόμια, καταστήματα, νοσοκομεία κλειστά όπως και το λιμάνι του Χιούστον. Με τα νοσοκομεία αυτό με εντυπωσίασε τουλάχιστον εμάς είναι ό,τι ναι μεν υπάρχουν συγκεκριμένα νοσοκομεία που δέχονται τραυματίες, τα τεράστια νοσοκομειακά κέντρα ωστόσο που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης έκλεισαν τις πύλες τους, παρέχοντας τροφή και στέγη σε όσους βρίσκονται ήδη εκεί -συγγενείς ασθενών, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό...

Προς το παρόν το Χιούστον μετράει τις πληγές του με την ελπίδα τα επόμενα 24ωρα να μην υπάρξει άλλη καταιγίδα και οι άνθρωποι που ακουμπούν ξεσπιτωμένοι σε δημόσια καταλύματα να βοηθηθούν και να μπορέσουν να πιάσουν τη ζωή τους από την αρχή...».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved