Τι είναι η ευαισθησία στην ινσουλίνη και πώς μπορείτε να τη βελτιώσετε
Inside Stories

Τι είναι η ευαισθησία στην ινσουλίνη και πώς μπορείτε να τη βελτιώσετε

Η ινσουλίνη είναι μια βασική ορμόνη που ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Παράγεται στο πάγκρεας και βοηθάει τη μεταφορά της γλυκόζης από το αίμα στα κύτταρα για αποθήκευση. Όταν τα κύτταρα είναι ανθεκτικά στην ινσουλίνη δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά την ινσουλίνη, αφήνοντας υψηλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όταν το πάγκρεάς σας αισθάνεται ότι υπάρχει υψηλό σάκχαρο στο αίμα, παράγει περισσότερη ινσουλίνη για να ξεπεράσει την αντίσταση και να μειώσει το σάκχαρο. Με τον καιρό, αυτό μπορεί να καταστρέψει τα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, κάτι που είναι συνηθισμένο στον διαβήτη. Επίσης, το παρατεταμένο υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να βλάψει περαιτέρω την υγεία.

Διατρέχετε περισσότερο κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη εάν έχετε προδιαβήτη ή υπάρχει οικογενειακό ιστορικό διαβήτη τύπου 2, καθώς και εάν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Η ευαισθησία στην ινσουλίνη αναφέρεται στο πώς ανταποκρίνονται τα κύτταρά σας στην ινσουλίνη. Μειώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη μειώνετε και τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.

Στη συνέχεια θα αναφερθούμε στο πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

1. Απολαύστε επαρκή ύπνο

Ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία σας. Αντίθετα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι επιβλαβής και να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2. Αρκετές μελέτες έχουν επίσης συνδέσει τον κακό ύπνο με τη μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved