Μαρίνα Γιώτη: «Με τα χρόνια, ο τρόπος διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας αλλάζει»
Inside Stories

Μαρίνα Γιώτη: «Με τα χρόνια, ο τρόπος διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας αλλάζει»

Η Μαρίνα Γιώτη είναι μια επιτυχημένη γυναίκα που ασχολείται με την συγγραφή παιδικών βιβλίων, την διαφήμιση, τις επιχειρήσεις και με τα παιδιά της.

Με ποιον τρόπο μπορούμε να αναπτύξουμε την κριτική σκέψη σε παιδιά;

«Με το να τα αφήνουμε να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και δικό τους τρόπο σκέψης. Να τους μάθουμε να είναι περίεργα και να μην τους σερβίρουμε έτοιμες απαντήσεις»

Στα βιβλία σας επιλέγετε τίτλους -παραλλάσσοντας τους- γνωστών παραμυθιών... Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα;

«Ήθελα με μία λέξη να πω ότι το βιβλίο μιλάει για το γνωστό παραμύθι, έτσι και... αλλιώς! Εκ του αποτελέσματος κρίνω ότι ήταν πολύ πετυχημένο, γιατί επικοινώνησε άμεσα και λιτά όλη την ιδέα της σειράς»

Τα παραμυθία πρέπει να προσαρμόζονται στις εποχές και τις συνθήκες κάθε εποχής ή όλα τα παραμύθια απευθύνονται σε όλα τα παιδιά;

«Με τα χρόνια, ο τρόπος διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας αλλάζει. Π' αυτό τα παιδικά βιβλία πρέπει και προσαρμόζονται στις συνθήκες κάθε εποχής. Τα κλασικά παραμύθια έχουν αντέξει στον χρόνο, αν και σε κάποια σημεία είναι αρκετά σκληρά και περνάνε μηνύματα που είναι σημαντικά, ακόμη και σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος που «πειράξαμε» λίγο τις κλασικές ιστορίες, για να γίνουν πιο σύγχρονες και λιγότερο «ανθρωποφάγες»» εξήγησε στο Mytv η συγγραφέας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved