Οι 10 τροφές που ρίχνουν τη χοληστερίνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Χάρβαρντ
Όπως μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της χοληστερίνης, έτσι και μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η «κακή» LDL και να αυξηθεί η «καλή» ΗDL χοληστερίνη ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος σοβαρών καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Για τη μείωση της χοληστερίνης, οι ειδικοί του Χάρβαρντ συνιστούν σε γενικές γραμμές μια χορτοφαγική διατροφή με έμφαση σε προϊόντα που βοηθούν στη μείωση της LDL και ταυτόχρονα που δεν περιλαμβάνει βλαβερές τροφές που συμβάλλουν στην αύξηση της LDL.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr