Ισμήνη Νταφοπούλου: Αυτά που πραγματικά μετράνε
Inside Stories

Ισμήνη Νταφοπούλου: Αυτά που πραγματικά μετράνε

Τι έγραψε η ίδια στο Blog της;

Σήμερα, από τη στιγμή που ξύπνησα, σκέφτομαι πάρα πολύ έντονα το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε στη ζωή μας τις σωστές προτεραιότητες. Να μπορούμε να διαχωρίσουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα και να τα κατηγοριοποιούμε στη σωστή σειρά, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

Με αφορμή το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι σκέψεις μου χτύπησαν "κόκκινο". Είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσεις, η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό σε αυτή τη ζωή. Τι έρχεται όμως μετά; Θα έβαζες δεύτερη την καριέρα σου; Ή μήπως την αγάπη; Τις φιλοδοξίες σου; Την καλοπέραση; Ή τα χρήματα που βγάζεις; Σίγουρα η ανθρώπινη απληστία μας κάνει να θέλουμε όλα τα παραπάνω στον υπέρτατο βαθμό, και αναμφισβήτητα η επίτευξη όλων αυτών συμβάλει στην όλο και καλύτερη ψυχολογία μας αλλά και ποιότητα ζωής μας. Πόσο ξεχνάμε όμως δυστυχώς, πως το πιο δεύτερο πιο σημαντικό είναι η οικογένεια και όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν αρκετά πιο πίσω..

Ρωτώντας, υποθετικά, 100 ανθρώπους αν θεωρούν πως θα περάσουν καλύτερα πηγαίνοντας τριήμερο με δεδομένο μια καλή παρέα φίλων σε έναν πολύ ακριβό, εξεζητημένο και super εξωτικό προορισμό, ή σε έναν κλασσικό και πιο συνηθισμένο προορισμό που όμως θα έχεις για παρέα τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου, την οικογένειά σου. Τον σύζυγό σου, τους γονείς σου, τα αδέρφια σου. Πόσοι νομίζεις θα επέλεγαν με ειλικρίνεια το φαινομενικά πιο κοινό, πιο τετριμμένο, το δεύτερο option? Καλά το φαντάστηκες, σχεδόν κανείς. Θες γιατί η καθημερινότητά μας πια είναι τέτοια που έχουμε δεδομένα (με την κακή έννοια) τα λάθος πράγματα; Θες γιατί μας τυφλώνει η "πολυτέλεια", οι ζωές των φίλων και γνωστών μας και η δήθεν ουσιαστική για την ευεξία μας επιφανειακή καλοπέραση; Θες που δεν ξέρουμε να εκτιμάμε τα πραγματικά σημαντικά πράγματα στη ζωή μας; Δε βγάζω φυσικά τον εαυτό μου απ' έξω, τα έζησα αρκετές φορές κι εγώ και είχα την δυνατότητα να διαλέξω και δυστυχώς πολλές από αυτές διάλεγα τη λάθος επιλογή.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved