Η διατροφή που βάζει «φρένο» στο Αλτσχάιμερ έως και κατά 3,5 χρόνια!

Η διατροφή που βάζει «φρένο» στο Αλτσχάιμερ έως και κατά 3,5 χρόνια!

Η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί τη συνηθέστερη μορφή άνοιας, καθώς υπολογίζεται ότι ευθύνεται για το συντριπτικό 60-70% των περιστατικών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι πάσχοντες από άνοια φτάνουν περίπου τα 50 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ τα νέα περιστατικά είναι περίπου 10 εκατομμύρια σε ετήσια βάση.

Η νόσος Αλτσχάιμερ και οι λοιπές μορφές άνοιας είναι προς το παρόν ανίατες, γι’ αυτό και οι προσπάθειες των επιστημόνων εστιάζουν στους πιθανούς τρόπους πρόληψης και καθυστέρησης της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνιστάται μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με στόχο τη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr