Inside Stories

«Καλή» χοληστερίνη: Πότε γίνεται επικίνδυνη για την καρδιά

Οι καρδιολόγοι παραδοσιακά διακρίνουν την «κακή» LDL χοληστερίνη από την «καλή» HDL προκειμένου να εκτιμήσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τον καρδιαγγειακό κίνδυνο που διατρέχει ένας ασθενής.

Η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL) χαρακτηρίζεται ως «κακή» επειδή συμβάλλει στην αθηροσκλήρωση και σε επιπλοκές όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, ενώ η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL) ως «καλή» επειδή συμβάλλει στην απομάκρυνση των σωματιδίων της LDL.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved