Κι όμως το είδαμε κι αυτό! Έντομο φτιάχνεται μπροστά στην κάμερα!
Inside Stories

Κι όμως το είδαμε κι αυτό! Έντομο φτιάχνεται μπροστά στην κάμερα!

Το περίφημο και αξιοσέβαστο «αλογάκι της Παναγίας» ή αλλιώς «mantis».

Πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό! Στάθηκε με περισσή περηφάνια πάνω στο τραπέζι και μόλις αντιλήφθηκε το rec της κάμερας άρχισε να φτιάχνεται! Τι εννοούμε με αυτό;

Με μια λέξη θα σας πούμε πως είναι το πιο ναρκισσιστικό έντομο που υπάρχει.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, αυτό το «mantis» - ονομάστηκε έτσι το 1838 από τον εντομολόγο Χέρμαν Μπούρμαϊστερ, λόγω της στάσης των μπροστινών ποδιών, τα οποία υψώνονται σαν σε προσευχή για αυτό και στην Ελλάδα το λέμε «αλογάκι της Παναγίας», κάνει τα πάντα λες κι έχει μπροστά του έναν καθρέφτη.

Χτενίζεται, πλένεται, ισιώνει τις κεραίες του και κάνει διάφορες τσαχπινιές για χάρη της κάμερας.

Για την ιστορία να σας πούμε πως στην Ευρώπη αναφέρονται 35 είδη ενώ στην Ελλάδα 8. Με το χρωματισμό, τη μορφή του σώματος και την κινήσεις που μοιάζουν με την κίνηση των φύλλων στον άνεμο, τα καλά μεταμφιεσμένα έντομα αυτά συγχέονται με το περιβάλλον και δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους θηρευτές τους και από τη λεία τους.

Πολλά είδη μπορούν να προσαρμόζουν το χρώμα τους ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Για να αυξάνουν τις επιτυχίες τους κατά την αναζήτηση της τροφής, τα περισσότερα είδη περιμένουν ακίνητα, αλλά υπάρχουν και είδη που ζουν στο έδαφος και πλησιάζουν τη λεία τους έστω αυτή παραμένει ακίνητα. Αρπάζουν τη λεία σε διάστημα ενός εικοστού του δευτερόλεπτου, και την τρώνε με την ησυχία τους. Κυνηγούν κυρίως άλλα έντομα, αλλά και μικρά ερπετά και άλλα ζώα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved