Όταν τα μωρά παίζουν με τα κατοικίδια τους!
Inside Stories

Όταν τα μωρά παίζουν με τα κατοικίδια τους!

Είναι από τις πιο όμορφες εικόνες!

Όσοι από εσάς έχετε και παιδάκι και κατοικίδιο σίγουρα έχετε βιώσει απολαύσει αντίστοιχες εικόνες, όπως αυτές που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Τα παιδιά, ιδίως στη βρεφική και νηπιακή ηλικία χαίρονται όσο τίποτα το παιχνίδι με τα κατοικίδια τους.

Σύμφωνα με το mothersblog.gr τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα. Η ανάπτυξη των θετικών συναισθημάτων για τα κατοικίδια ζώα μπορούν να συμβάλουν στην αυτοεκτίμηση του παιδιού και την αυτοπεποίθηση. Οι θετικές σχέσεις με τα κατοικίδια ζώα μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους άλλους. Μια καλή σχέση με ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επικοινωνίας, της συμπόνιας και της συμπάθειας. Μπορούν να είναι ασφαλής αποδέκτες των μυστικών και των σκέψεων τους.

Τα παιδιά συχνά μιλούν στα κατοικίδια ζώα τους, όπως κάνουν στα λούτρινα ζωάκια τους. Παρέχουν μαθήματα για τη ζωή, την αναπαραγωγή, τη γέννηση, τις ασθένειες, τα ατυχήματα, το θάνατος και το πένθος. Άλλες φυσικές και συναισθηματικές ανάγκες που εκπληρώνονται είναι η σωματική δραστηριότητα, η άνεση στην επαφή, η πίστη και η αγάπη, καθώς και η εμπειρία της απώλειας, αν ένα κατοικίδιο ζώο χαθεί ή πεθαίνει. Τα ζώα βοηθούν ακόμη και στην φυσική υγεία του παιδιού. Με το να το βγάζει το παιδί βόλτα, ή να παίξει μαζί του με μία μπάλα, ή ακόμα να παίζουν απλά μαζί βοηθά στο να μην μένει το παιδί καθηλωμένο σε μία καρέκλα και μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως επιτάσσει η εποχή μας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved