Στο σφυρί το σπίτι του Μιαούλη
Inside Stories

Στο σφυρί το σπίτι του Μιαούλη

Η κατοικία του Ανδρέα Μιαούλη στην Ύδρα πωλείται για 4.500.000 ευρώ.

Στο σφυρί βγαίνει η κατοικία του μπουρλοτιέρη της Επανάστασης του 1821 ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Αντί να γίνει μουσείο, πωλείται για 4.500.000 ευρώ μέσω του παγκοσμίου φήμης οίκου Sotheby’s.

O οίκος δημοσιεύει στη σελίδα του στο διαδίκτυο μια σειρά φωτογραφιών από το εσωτερικό της βίλας Grande Dame (όπως είναι το όνομά της) και από τους εξωτερικούς πέτρινους χώρους.

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία που εξασφάλισε, η κατοικία του θρυλικού ήρωα ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1808 από Βενετούς αρχιτέκτονες και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τόσο κτιριακά όσο και στατικά. Σε αυτό το σπίτι ο Ανδρέας Μιαούλης έζησε επί σειράν ετών μαζί με την πρώτη του σύζυγο Ειρήνη και τα έξι τους παιδιά.

Όπως αναφέρει η Espresso, εκτός από την κύρια κατοικία, το ακίνητο περιλαμβάνει και βοηθητικά κτίρια, που είναι κατασκευασμένα γύρω από μια εσωτερική πέτρινη αυλή, ενώ η μοναδική τοποθεσία του προσφέρει εκπληκτική θέα στο Αιγαίο. Στο ταβάνι δεσπόζουν μοναδικές τοιχογραφίες, οι οποίες έχουν συντηρηθεί με απόλυτο σεβασμό στο παρελθόν του σπιτιού, κάτι το οποίο παρατηρείται και στα πατώματα με τον παρόμοιο χαρακτήρα. Εντυπωσιακά είναι και τα ευρύχωρα υπνοδωμάτια της βίλας, τα οποία, συνδυαστικά με τα βικτοριανού τύπου λουτρά, δημιουργούν χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ένα τέλειο αποτέλεσμα αριστοκρατικής αισθητικής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved