Athens Tech College: Εδώ σπουδάζουν οι καλύτεροι προγραμματιστές του αύριο!
Inside Stories

Athens Tech College: Εδώ σπουδάζουν οι καλύτεροι προγραμματιστές του αύριο!

Ένα από τα επαγγέλματα που συνεχίζουν να αμείβονται καλά στη χώρα μας είναι το επάγγελμα του προγραμματιστή. Αν, για παράδειγμα, στην Ελλάδα ένας καλός προγραμματιστής μπορεί να ξεκινήσει με ένα μισθό της τάξης των 1.500 ευρώ, στο εξωτερικό αυτό το ποσό… τριπλασιάζεται. 

Ωστόσο, εξαιτίας του ότι πρόκειται για ένα επάγγελμα «στραμμένο» στον μέλλον και με τρομερή ζήτηση, έχει «σπείρει» μία αμφιβόλου ποιότητας πληθώρα είτε δημοσίων, είτε ιδιωτικών Πανεπιστημίων και Τμημάτων σε κάθε άκρη της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο φοιτητής που αναζητά την καλύτερη δυνατή επιλογή για να ξεκινήσει ή να συνεχίσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο πλέον τις σπουδές του στην Πληροφορική ή την Τεχνολογία, να μπερδεύεται και να καταλήγει στο λάθος μέρος, όπου το ταλέντο και οι δυνατότητές του δεν θα αξιοποιηθούν στο έπακρο.

2

Αναγνωρίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω και κόντρα στο… χάος των καιρών μας, το Athens Tech College γίνεται η λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα. Την ίδια στιγμή που όλοι ισχυρίζονται πως μπορούν να διδάξουν τα πάντα, επιλέγει να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα τμήμα «παιδί» του Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, το οποίο θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Πληροφορική και την Τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, την πλήρη ευθύνη των σπουδών, το κριτήριο αποδοχής των σπουδαστών και των εξετάσεων τα έχει το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, που συγκαταλέγεται στα 15 καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια. Φέρνοντας μία σειρά από καινοτομίες, δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, τις συνδιαμορφώνει. Εγκαινιάζει ένα νέο ξεκίνημα και «ανεβάζει» ψηλά τον πήχη της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

3

Για όσους βρίσκονται ακόμη στο πρώτο σκαλοπάτι των σπουδών τους, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από Computer Science, Business Informatics και Internet Computing ενώ η μεταπτυχιακοί φοιτητές από MSc Management of Business, Innovation & Technology, Advanced Software Engineering (Web & Mobile Applications, Data Analytics, Data Networks, Information Security) και MSc in Computing. Τα πρώτα δύο χρόνια η παρακολούθηση είναι στα ελληνικά και τα δύο τελευταία στα αγγλικά. Η αγορά έχει υποδεχθεί θερμά το εγχείρημα Athens Tech College, δίνοντας τη δυνατότητα σε σπουδαστές να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε γνωστές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα. Επιπλέον, πραγματοποιούνται σεμινάρια για επαγγελματικά στελέχη, διεπιστημονικά μαθήματα στο management και την τεχνολογία, ειδικά μαθήματα πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού, καθώς και καλοκαιρινά μαθήματα για νεαρούς προγραμματιστές από 14-17 ετών.

4

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη Μιχαηλίδη, Business Development Manager του Athens Tech College, «οι σπουδές στην Πληροφορική δεν είναι καθόλου δύσκολες όπως νομίζουν κάποιοι. Χρειάζονται όμως συνειδητοποιημένους ανθρώπους που να αγαπούν αυτό που κάνουν και να έχουν στόχους». Το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ξεσκαρτάρει τα πιο κοφτερά και… tech μυαλά, τους ανθρώπους που συμμερίζονται τα ίδια υψηλά στάνταρ και απορρίπτει όσους δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Σκοπός μέσα από αυτή την «απολυτότητα», είναι να δημιουργήσει μία ενεργή κυψέλη, συλλέγοντας τους πιο expert προγραμματιστές του αύριο και εκπαιδεύοντάς τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας μεγάλης εταιρείας, να ξεκινήσουν μία πρωτοπόρα start up, να δημιουργήσουν την εφαρμογή που θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη.

5

Επενδύοντας και δίνοντας ώθηση στα νέα ταλέντα, εφοδιάζοντάς τα με τα απαραίτητα εργαλεία, διαμορφώνει ολοκληρωμένους επαγγελματίες που μπορούν να «πρωταγωνιστήσουν» στην όλο και πιο αναπτυσσόμενη σκηνή της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας. Αν νομίζεις ότι είσαι ένας από αυτούς, που όχι μόνο θα ανακαλύψουν αλλά θα δημιουργήσουν το επόμενο viral app, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις για τα επόμενα βήματά σου το Athens Tech College. Μην χάνεις άλλο χρόνο! Με την εγγύηση ενός καταξιωμένου Πανεπιστήμιου όπως το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, το πτυχίο σου θα είναι διεθνώς αλλά και Πανελλαδικά αναγνωρισμένο και θα μπορείς να ξεκινήσεις μία σπουδαία, ανοδική πορεία σε έναν κλάδο που διαρκώς εξελίσσεται.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved