Καρκίνος εντέρου: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο μόλις μία φέτα μπέικον
Inside Stories

Καρκίνος εντέρου: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο μόλις μία φέτα μπέικον

Η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος και δη επεξεργασμένου, έχει συνδεθεί με αύξηση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου.

Νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την χρηματοδότηση της ΜΚΟ Cancer Research UK, ενισχύει τα συμπεράσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και άλλων οργανισμών, σύμφωνα με τα οποία η κατανάλωση κόκκινου κρέατος βλάπτει την υγεία.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους που συμμετείχαν εθελοντικά στην έρευνα UK Biobank.

Στο διάστημα της έρευνάς τους, που διήρκεσε πάνω από έξι χρόνια, διαπίστωσαν ότι 2.609 άνθρωποι εμφάνισαν καρκίνο του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved