Ταινία για τον Πειραιά από τους σπουδαστές σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Inside Stories

Ταινία για τον Πειραιά από τους σπουδαστές σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Oι «Ματιές» στο σήμερα και το χθες της πόλης έκλεψαν την παράσταση στη φετινή διοργάνωση των «ΗΜΕΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»

Σε μία λαμπερή πρεμιέρα που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο από δημότες, γνωστούς σκηνοθέτες, σεναριογράφους και διευθυντές φωτογραφίας και σπουδαστές Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το κοινό απόλαυσε την ξεχωριστή προβολή της ταινίας μικρού μήκους «ΜΑΤΙΕΣ» που επιμελήθηκαν οι σπουδαστές Σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και της διοίκησης του Ομίλου. Το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας ως εκπαιδευτικός εταίρος του Δήμου έκανε πραγματικότητα αυτό το πρωτοποριακό project που υλοποιήθηκε στo πλαίσιo της συμμετοχής του στη διοργάνωση «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Μέσα από τη ματιά τους, οι σπουδαστές Σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατέθεσαν μία καινοτόμα εκπαιδευτικά πρόταση που ξεχώρισε στη φετινή διοργάνωση, προϊόν προσπάθειας τριών μηνών. Οι «Ματιές» επιχειρούν να παρουσιάσουν δημιουργικά το χθες και το σήμερα της πόλης του Πειραιά, εστιάζοντας σε σημεία αναφοράς της πόλης. Το λιμάνι, η Πειραϊκή, οι ρεμπέτες, ο Ολυμπιακός, τα εμβληματικά κτήρια, οι γειτονιές, οι άνθρωποι, η κουλτούρα του δρόμου, αποτέλεσαν έμπνευση και έδωσαν τροφή στη δημιουργική φαντασία των σπουδαστών.

Στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά «Με μεγάλη μας χαρά, συμμετέχουμε και φέτος στη μεγάλη γιορτή της πόλης του Πειραιά. Το σημερινό πρωτοποριακό εγχείρημα των σπουδαστών Σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί προϊόν συστηματικής προσπάθειας, εγχείρημα στο οποίο συμμετείχαν ενεργά περισσότεροι από 30 σπουδαστές και πλειάδα καθηγητών. Οι σπουδαστές μας με πολύ μεράκι έκαναν έρευνα, αναζήτησαν αρχειακό υλικό και φυσικά απαθανάτισαν εικόνες της πόλης του Πειραιά από το χθες και το σήμερα, αποτυπώνοντας έτσι τη δική τους δημιουργική προσέγγιση για το μετασχηματισμό της σπουδαίας αυτής πόλης με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Aξίζει να σημειωθεί πως ο Τομέας Σκηνοθεσίας λειτουργεί σαν μια Σχολή Κινηματογράφου. Καλλιεργεί και εμβαθύνει τη σκηνοθετική έκφραση του κάθε σπουδαστή δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή. Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, τόνισε με έμφαση ότι «το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ως σταθερός τα τελευταία χρόνια εκπαιδευτικός εταίρος του Πειραιά θα συνεχίσει να συνεργάζεται πολύπλευρα με τη δημοτική αρχή, υλοποιώντας και προωθώντας ενέργειες που αναδεικνύουν το μεγάλο λιμάνι.»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε «Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πολύ καλή δουλειά των σπουδαστών Σκηνοθεσίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στα πλαίσια του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας». Μία εξαιρετική δουλειά, «Ματιές» του πώς βλέπουν οι νέοι, οι σπουδαστές, το παρελθόν και το παρόν στην πόλη μας, μέσα από μια σύνθεση εικόνων. Μάθαμε πολλά πράγματα για τον παλιό Πειραιά, απολαύσαμε όμορφες εικόνες, ένα ωραίο φιλμ, μια πολύ καλή δουλειά!» Στη συνέχεια, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία με το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας, δήλωσε: «Ευχαρίστησα και προσωπικά τους σπουδαστές για την αξιέπαινη προσπάθεια καθώς και την οικογένεια Ροδόπουλου για την ευρύτερη συνεργασία που έχουμε στον Πειραιά στο θέμα της εκπαίδευσης, αλλά και ως προς τη συμμετοχή τους σε δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας, εξαιρετικά σημαντικό, καθώς διανύουμε την εποχή των συνεργειών. Χαιρόμαστε να έχουμε στρατηγικούς συμπαίκτες και συνεργάτες τέτοιου επιπέδου, εύχομαι στο μέλλον να έχουμε παρόμοιες και ακόμη πιο πολλές αντίστοιχου επιπέδου εκδηλώσεις.»

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, κ. Χάρης Παπαδόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια των νέων δημιουργών, επισημαίνοντας: «Σε δύσκολες εποχές το να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις είναι κάτι που μας γεμίζει κουράγιο και ελπίδα. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Είναι όμορφο να βλέπεις ταινίες νέων δημιουργών, των δημιουργών του μέλλοντος και πραγματικά αυτές οι στιγμές αλήθειας, αυτές οι “ματιές” των νέων ανθρώπων μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved