Οι ήρωες που θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν την ισορροπημένη διατροφή!
Inside Stories

Οι ήρωες που θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν την ισορροπημένη διατροφή!

Τετράδια, τσάντες, σχολικός ρουχισμός και γραφική ύλη. Η λίστα με όλα όσα θα χρειαστούν τα παιδιά μας αυτή τη σχολική χρονιά είναι μεγάλη και οι περισσότεροι γονείς, έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες αγορές ή ετοιμάζονται τώρα για τις εξορμήσεις τους στα καταστήματα.

 

Για εμάς όμως, το θέμα που μας απασχολεί περισσότερο την περίοδο που διανύουμε δεν είναι το αν θα βρούμε τις πιο όμορφες κασετίνες ή τα αθλητικά παπούτσια με τους πιο δημοφιλείς παιδικούς ήρωες. Και αυτό διότι βάζουμε σε πρώτο πλάνο τη διατροφή. Όσο καιρό τα παιδιά βρίσκονταν σπίτι, μπορούσαμε να νιώθουμε σίγουρες πως θα έκαναν τις καλύτερες επιλογές σε ό,τι αφορά στο φαγητό και τα σνακ τους. Τώρα όμως, που θα είναι πολλές ώρες εκτός σπιτιού, πώς μπορούμε να γνωρίζουμε ότι θα παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις;

Εδώ στο γραφείο, το συζητήσαμε και το «ψάξαμε» αρκετά το θέμα. Και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι πως μερικές ευφάνταστες ιδέες και τα Stikeez αρκούν για να κάνουν τη διαφορά -και να μας βοηθήσουν να ανησυχούμε λιγότερο για τη διατροφή των παιδιών. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις το πώς.

Stikeez για να παίζουν και να μαθαίνουν

Μπορεί η ισορροπημένη διατροφή να είναι διασκεδαστική για τα παιδιά; Η απάντηση είναι θετική. Αρκεί να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας και να βρούμε την απαραίτητη έμπνευση -και τα κατάλληλα προϊόντα- για να κάνουμε το θρεπτικό φαγητό… παιχνιδάκι. Βλέπεις, το ποιες διατροφικές επιλογές θα κάνει ένα παιδί είναι ένα θέμα που εξαρτάται από το τι μαθαίνει, βλέπει και τρώει στο σπίτι του, αλλά και τα πρότυπα έχει. Αυτός είναι ο λόγος που τα Stikeez βρίσκονται και φέτος στα δικά μας «must» για τη νέα σχολική χρονιά. Πρόκειται για 24 μικρές και αστείες φιγούρες που είναι εμπνευσμένες από προϊόντα καθημερινής διατροφής και έγιναν ανάρπαστες την πρώτη φορά που κυκλοφόρησαν από τα καταστήματα της Lidl Ελλάς.

Τώρα, λοιπόν, κάνουν comeback και τα μικρά μου έχουν ήδη ενθουσιαστεί με τη σκέψη ότι σε κάθε επίσκεψή μας στο σουπερμάρκετ, θα παίρνουμε δωρεάν και από μία συλλεκτική φιγούρα Stikeezγια να παίζουν και να γεμίζουν το δικό τους «ψυγείο». Από τον Avi, το πεινασμένο αβοκάντο στον Chester, το ζωηρό τυρί και από τη Jenny το κολοκυθάκι που δεν σταματά να χορεύει στην Yvette, το καλόκαρδο… σχοινόπρασο!

lidl1



Το ίδιο χαρούμενη είμαι και εγώ, γνωρίζοντας πως θα παίζουν και θα μαθαίνουν με τους κατάλληλους -και δη πιο «φρέσκους»- παιδικούς ήρωες. Διότι τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και όταν οι ήρωες με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή, έχουν δημιουργηθεί με έμπνευση τα πιο θρεπτικά διατροφικά είδη, τότε μπορούμε τουλάχιστον να αισθανόμαστε λίγο πιο σίγουρες πως έχουμε κάνει την κατάλληλη επιλογή -και πως και εκείνα θα κάνουν το ίδιο σε μερικές ημέρες στο σχολείο. Η καλή… διατροφική παιδεία ξεκινά, άλλωστε, από το σπίτι και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δεις τη μικρή σου να τρώει φέτος με λαχτάρα το σχοινόπρασο και το ψάρι -όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση!

lidl3

Τα ευφάνταστα σνακ

Τι άλλο μπορεί να κάνεις ένας γονιός για να βοηθήσει το παιδί να αποκτήσει εγκαίρως την επιθυμία και την ικανότητα να ακολουθεί μία πιο ισορροπημένη διατροφή; Να αφιερώνει κάθε μέρα λίγο από τον χρόνο του προκειμένου να δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα και σνακ για το παιδί. Διότι αν στο κουτί φαγητού που παίρνει μαζί του στο σχολείο βρίσκεται μία άκρως νόστιμη και διασκεδαστική φιγούρα, θα την «τιμήσει» -και σίγουρα θα την προτιμήσει από ένα ανθυγιεινό και ενδεχομένως κοινό σνακ από το κυλικείο.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, δοκίμασε να ετοιμάζεις στο εξής πιάτα νόστιμα, τα οποία είναι ταυτόχρονα θελκτικά στα παιδιά. Πίστεψέ μας, μερικά σχεδιάκια είναι αρκετά για να πεισθούν να φάνε όλο τους το φαγητό. Φρόντισε απλώς να βασιστείς σε τρόφιμα που είναι γευστικά, θρεπτικά και ακολουθούν τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής. Δηλαδή, συνδύασε το φρεσκοψημένο ψωμί και τα αρτοσκευάσματα (που αρέσουν σε όλα τα παιδιά), με το αγαπημένο τους φρούτο ή λαχανικό. Για εμάς, πάντως, τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας αξίζουν δίχως συζήτηση μία θέση στη σχολική τσάντα των παιδιών και φυσικά, το πρωινό τους. Και στα καταστήματα της Lidl Ελλάς θα βρει κανείς μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας που υπόσχεται να καλύψει κάθε διατροφική τους ανάγκη.

lidl4



Εξοπλίσου, λοιπόν, με όλα όσα θα χρειαστούν τα παιδιά αυτή τη σχολική χρονιά και μην ξεχάσεις τα Stikeez τους!

Να θυμάσαι πως με μερικά ποιοτικά προϊόντα και λίγη φαντασία, θα μπορέσεις να ετοιμάσεις νόστιμα σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Όποια και αν είναι αυτά τα σνακ, το σίγουρο είναι πως τα Stikeez θα αποτελέσουν τους καλύτερους «συμμάχους» σου στην προσπάθεια να βοηθήσεις τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της ισορροπημένης διατροφής -και ενδεχομένως να την αγαπήσουν. Τώρα, θα τα βρεις πιο «φρέσκα» από ποτέ και θα τα αποκτήσεις εντελώς δωρεάν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, με κάθε αγορά των 25 ευρώ στα καταστήματα Lidl.

Και επειδή η κάθε συλλογή χρειάζεται και το κατάλληλο άλμπουμ, μπορείς να προμηθευτείς από τα Lidl το απαραίτητο άλμπουμ-«ψυγείο» στην τιμή των τριών ευρώ, για να καταφέρουν τα παιδιά να «διατηρήσουν» τα Stikeez τους. Βοήθησέ τα να τα συλλέξουν και να τα κολλήσουν και σύντομα θα διαπιστώσεις τη διαφορά που οι κατάλληλοι παιδικοί ήρωες μπορούν να κάνουν.

Δες το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβεις το γιατί!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved