Αυτές οι ετικέτες κρασιών θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε κάθε χριστουγεννιάτικο κάλεσμα!
Inside Stories

Αυτές οι ετικέτες κρασιών θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε κάθε χριστουγεννιάτικο κάλεσμα!

Ήδη οι πρώτες προσκλήσεις για τα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν έχουν αρχίσει να καταφθάνουν!

Οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι, όλοι θέλουν περίπου να γνωρίζουν πόσους καλεσμένους να περιμένουν και εσύ προσπαθείς να τους χωρίσεις όλους στο πρόγραμμά σου. Βέβαια, όσο κι αν σε χαροποιούν οι επερχόμενες γιορτινές μαζώξεις, κάθε φορά καταλήγεις να ψάχνεις τελευταία στιγμή για το κατάλληλο δώρο της κάθε περίστασης. Όπως είναι λογικό, διαφορετικό γιορτινό πακέτο θα πας στην κολλητή, άλλο στη θεία και άλλο στη συνάδελφο.

Ωστόσο, αν θες να κάνεις από νωρίς φέτος τα κουμάντα σου, για τις κοινωνικές υποχρεώσεις που σε περιμένουν εντός των γιορτινών διακοπών, εμείς γνωρίζουμε ποια είναι τα δώρα στα οποία αν επενδύσεις, θα σε ανακηρύξουν με διαφορά την καλύτερη καλεσμένη! Αν αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά, σκέψου απλά ποιο είναι το απαραίτητο συστατικό σε κάθε γιορτινή συνάθροιση, εκτός από την καλή διάθεση των παρευρισκόμενων. Ακριβώς! Ένα μπουκάλι εκλεκτό κρασί από την τεράστια γκάμα της Ελληνικά Κελάρια, είναι η σίγουρη επιλογή που θα φέρει άλλη γεύση και άρωμα στις βραδιές των Χριστουγέννων!

Ο «πρωταγωνιστής» σε κάθε τραπέζι

Είσαι καλεσμένη στο πατρικό σου ή στο πατρικό του αγαπημένου σου για ένα εορταστικό και κάπως πιο οικογενειακό γεύμα; Αν γνωρίζεις ήδη πως στο τραπέζι θα σε περιμένουν παραδοσιακά κρεατικά όπως χοιρινό στη γάστρα, κοκκινιστό ή ώριμα τυριά, τότε να ξέρεις πως ένα κόκκινο κρασί, ο καθιερωμένος «πρωταγωνιστής» κάθε γιορτινού τραπεζώματος, θα ταιριάξει άψογα με τις γαστριμαργικές επιλογές της οικοδέσποινας. Πιο συγκεκριμένα, η ξεχωριστή ποικιλία με το βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και το ανεπανάληπτο άρωμα, Cabernet Sauvignon, της σειράς Μελισσόμαντρα-Καλλιγά, με το αποτύπωμα παλαίωσης και το άρωμα βανίλιας, θα «απογειώσει» το οποιοδήποτε πιάτο! Το ίδιο ισχύει και για το Αγιωργίτικο Νεμέας από τη σειρά Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, το οποίο σερβίρεται ελαφρά δροσερό, στους 15 με 18°C.

Το «λευκό» η πιο ασφαλής επιλογή

Σε περίπτωση που η πρόσκληση δεν είναι από κάποιο τόσο οικείο πρόσωπο, αλλά από κάποιον συνάδελφο ή φίλο του αγαπημένου σου και έτσι, δεν έχει πρόσβαση στο… menu της βραδιάς, καλύτερα να επιλέξεις μία λευκή φιάλη, η οποία είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Σύμφωνα με τους λάτρεις των λευκών κρασιών, το αρωματικό Μοσχάτο Άσπρο του ΕΟΣ Σάμου, διαθέτει μία ανεπανάληπτη φρουτώδη γεύση, εμπλουτισμένη με ανθικά χαρακτηριστικά που κάνει την κάθε στιγμή ακόμη πιο απολαυστική! Σε κάθε περίπτωση, να ξέρεις πως ταιριάζει άψογα με τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων και τα γλυκόξινα εδέσματα.

Extra tip: Μία εναλλακτική θα μπορούσε να είναι βέβαια και το κλασικό ροζέ Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ, το οποίο με τόνους μελιού, καραμέλας, άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλου, λειτουργεί ως το καταλληλότερο συνοδευτικό για πίτσες, ζυμαρικά και άσπρα κρέατα.

Μαζί με το γλυκό

Αν μέχρι σήμερα νόμιζες πως για το επιδόρπιο που βγαίνει στο τέλος, δεν υπάρχει η κατάλληλη ποικιλία κρασιού, τότε πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Νο 1 γλυκό κρασί σε πωλήσεις στην Ελλάδα, που είναι το Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, με το χαρακτηριστικό χρυσαφί χρώμα από την ποικιλία μικρόρωγο μοσχάτου Σάμου. Να είσαι σίγουρη πως οικοδέσποινα και καλεσμένοι, θα σε ευχαριστούν μόλις γευτούν τον πρωτότυπο συνδυασμό από μαρμελάδα βερίκοκο, ώριμο πεπόνι και ελαφρές νύξεις καραμέλας βουτύρου, o οποίος αναδεικνύει τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που ακολουθούν έπειτα από ένα χορταστικό γεύμα. Ιδανικά, σερβίρεται στους 8 με 10°C.

Μην χάνεις, λοιπόν, άλλο καιρό! Κάνε όσο πιο σύντομα μπορείς τις αγορές σου, γιατί οι γιορτές των Χριστουγέννων που με τόση ανυπομονησία περιμέναμε, είναι πιο κοντά από ότι νομίζεις. Ακολουθώντας τις συμβουλές μας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα «απογειώσεις» όχι μόνο το δικό σου εορταστικό τραπέζι, αλλά και σε όσα θα παραστείς ως καλεσμένη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved