Πώς κατάφερα να φτιάξω τον κήπο των ονείρων μου
Inside Stories

Πώς κατάφερα να φτιάξω τον κήπο των ονείρων μου

Μία και μόνο βόλτα με βοήθησε να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Δίπλα ακριβώς από το πατρικό μου βρίσκεται το σπίτι της Ειρήνης, της παιδικής μου φίλης που πλέον ζει μόνιμα στη Λάρισα. Από όταν έφυγε για την επαρχία, το μόνο που έμεινε πίσω ήταν o μεγάλος, λουλουδιστός κήπος του σπιτιού της, που με έκανε να αναπολώ τα ξέγνοιαστα μεσημέρια και απογεύματα που περνούσαμε κάνοντας ακροβατικά στο γκαζόν, φροντίζοντας τα λουλούδια της μητέρας της και στήνοντας δικές μας «ιστορίες» με τους διακοσμητικούς νάνους, το σιντριβάνι και τα φωτεινά μανιτάρια που έκαναν τον κήπο της φίλης μου, μία σύγχρονη «Χώρα των Θαυμάτων» στα παιδικά μάτια μου.

Από τότε το έβαλα σκοπό. Όταν θα ήμουν αρκετά ώριμη, ώστε να έχω ένα ολόδικό μου σπίτι, θα αποκτούσα και εγώ έναν κήπο παρόμοιο με της Ειρήνης για να την προσκαλώ, να πίνουμε παγωμένο τσάι, να τρώμε σπιτικά γρανιτάκια -συνταγή της μαμάς της- και να αναπολούμε τις παιδικές μας περιπέτειες.

Τα χρόνια πέρασαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα, με εμένα να συλλέγω εικόνες, ιδέες, έμπνευση από περιοδικά διακόσμησης, καταλόγους όπως της Praktiker, αναρτήσεις στο διαδίκτυο από γνωστούς designers. Κάπως έτσι, το καλοκαίρι της περασμένη χρονιάς με βρήκε να μπαίνω επίσημα στο πρώτο μου σπίτι, ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, με ένα ακόμη πιο μικρό μπαλκόνι. Ό,τι πιο κοντινό κατάφερα να βρω σε «αυλή» στο Παγκράτι. Ωστόσο, τα ελάχιστα τετραγωνικά του νέου μπαλκονιού, δεν στάθηκαν «εμπόδιο» από το να αρχίσω να ονειρεύομαι πώς θα συνθέσω το μπαλκόνι των ονείρων μου. Μόλις μπόρεσα να καταλήξω σε μία πιο ξεκάθαρη και συγκεκριμένη εικόνα, απευθύνθηκα στους ειδικούς Garden Experts των Praktiker, που σύντομα θα έκαναν τη δική μου μακρινή «Wonderland» πραγματικότητα.

pragmatikothta

DIY αλλά με τις... ευλογίες των experts

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσω, ήταν να καταγράψω ένα mood board, δηλαδή μία λίστα με ιδέες, λεπτομέρειες, υλικά, έπιπλα και διακοσμητικά που θέλω να συμπεριλάβω. Όσο η λίστα μεγάλωνε, τόσο περισσότερο δυσκολευόμουν να οραματιστώ πώς θα χωρούσαν όλα αυτά στο μικροσκοπικό μπαλκόνι μου. Εκεί ήταν που προέκυψε η ιδέα να μιλήσω με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία που αναλαμβάνει σχεδιασμούς υπαίθριων χώρων, ζητώντας μία πιο έμπειρη «ματιά» και φυσικά, τα επαγγελματικά «μυστικά» που θα κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Ρώτησα φίλους, συναδέλφους, γνωστούς, και η αναζήτηση έφερε τα βήματά μου στο γραφείο της Σταυρούλας -η οποία είναι Garden Expert- στο κατάστημα Praktiker της Παλλήνης, να μου εξηγεί βήμα-βήμα με ενθουσιασμό, πόσο εύκολο είναι να κάνουμε τον χώρο μου, όπως ακριβώς τον έχω φανταστεί.

5558

Διαβάστε περισσότερα εδώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved