Επαναφέροντας τη λάμψη στα μαλλιά και την επιδερμίδα μετά την παραμονή στο σπίτι
Inside Stories

Επαναφέροντας τη λάμψη στα μαλλιά και την επιδερμίδα μετά την παραμονή στο σπίτι

Την άνοιξη που πέρασε δεν έκανες τις καθιερωμένες σου βόλτες και εξορμήσεις.

Αντιθέτως, έμεινες σπίτι, παρέμεινες ασφαλής, έριξες τους ρυθμούς σου και χαλάρωσες αρκετά. Για την ακρίβεια, χαλάρωσες τόσο που ενδεχομένως δεν έκανες όλα όσα περιλάμβανε το ημερολόγιο της καραντίνας σου, όπως πολλή γυμναστική ή πολλά beauty rituals.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι το καλοκαίρι ήρθε δίχως να το καταλάβεις, ίσως σε άγχωσε λιγάκι και σε βρήκε ολίγον τι απροετοίμαστη. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανησυχείς. Είχες ανάγκη να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις για λίγο από τα «πρέπει» και τις «to do» λίστες, έκανες δηλαδή αυτό που χρειαζόταν ο οργανισμός σου και τα καλά νέα είναι ότι τώρα, έχεις στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο, τη διάθεση και την ενέργεια να ασχοληθείς περισσότερο με τη φροντίδα και την περιποίηση του εαυτού σου.

Για να κάνουμε πιο εύκολο αυτό το «ταξίδι» επαναφοράς, συγκεντρώσαμε για εσένα μερικές πολύτιμες συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κάνεις την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου να λάμψουν ξανά, έπειτα από την παραμονή στο σπίτι.

Ιδού όλα όσα αξίζει να προσέξεις την περίοδο που διανύουμε.

Στρέψου στα beauty συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σου

Ανάλογα με την ηλικία μας, αλλάζουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας. Για να προσφέρεις, λοιπόν, άμεσα λάμψη και τόνωση στο δέρμα σου, είναι σημαντικό να εστιάσεις στα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς, δηλαδή εκείνα τα οποία περιέχουν τις βιταμίνες και τα στοιχεία που χρειάζεται το δέρμα σου. Αν διανύεις ήδη την τέταρτη δεκαετία της ζωής σου ή πλησιάζεις τα πρώτα «-άντα», τότε μερικά από τα beauty συστατικά που αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ ομορφιάς σου είναι το υαλουρανικό οξύ, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Β5, ο ψευδάργυρος, το γλυκολικό οξύ που θα σου χαρίσει μια πιο λεία επιδερμίδα και η ρετινόλη. Αν δεν γνωρίζεις τη ρετινόλη, να αναφέρουμε πως θεωρείται η «βασίλισσα» της αντιγήρανσης, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να είσαι προσεκτική με την εφαρμογή της. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ενδέχεται να την ερεθίσει, ενώ καλό είναι να τη χρησιμοποιείς τη νύχτα διότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη για το δέρμα σου σε συνδυασμό με την ηλιακή ακτινοβολία.

mallia melissa 2

Δώσε βάση στη διατροφή σου και πες «ναι» στις φυτικές ίνες

Ο καλύτερος τρόπος για να επαναφέρεις τη λάμψη στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου είναι ενδεχομένως το να φροντίζεις να καταναλώνεις καθημερινά πολύ νερό και τρόφιμα που περιέχουν συστατικά που φέρονται να ευνοούν την υγεία του δέρματος και της τρίχας, όπως για παράδειγμα φυτικές ίνες, που μπορείς να βρεις σε φρούτα και τρόφιμα ολικής άλεσης, όπως για παράδειγμα τα ζυμαρικά ολικής άλεσης. Μπορεί να μην το γνώριζες όμως, οι φυτικές ίνες επιτρέπουν στο πεπτικό σου σύστημα να απορροφά πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά που καταναλώνεις, πολλά από τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών σου, όπως η βιταμίνη C.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved