ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΗΛΙΟ: Οι πιο «ζεστές» και ξέγνοιαστες αναμνήσεις έχουν φόντο τις φθινοπωρινές λιακάδες
Inside Stories

ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΗΛΙΟ: Οι πιο «ζεστές» και ξέγνοιαστες αναμνήσεις έχουν φόντο τις φθινοπωρινές λιακάδες

Στην Ελλάδα αγαπάμε το καλοκαίρι και πάντα θέλουμε να κρατήσει λίγο περισσότερο!

Πραγματοποιώντας μία νοητή αναδρομή σε παλαιότερα χρόνια, με έκπληξη συνειδητοποίησα πως το φθινόπωρο είναι η εποχή από την οποία έχω συγκεντρώσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί για πολλά χρόνια, το φθινόπωρο σηματοδοτούσε για μένα την επιστροφή μου πίσω στα θρανία έπειτα από τις καλοκαιρινές διακοπές και τη συνάντηση με τις φίλες μου στο προαύλιο του σχολείου.

Ίσως βέβαια να οφείλεται και στους γονείς μου, οι οποίοι θέλοντας να παρατείνουν την ξέγνοιαστη αίσθηση του καλοκαιριού, επέμεναν να περνάμε τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου πλάι στη θάλασσα και κλείνοντας συνήθως τη βόλτα μας με ένα λαχταριστό γεύμα σε κάποιο παραδοσιακό παραθαλάσσιο ταβερνάκι.

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, όμως αρκετές φορές πιάνω τον εαυτό μου να νοσταλγεί αυτή την ηλιόλουστη και τρυφερή παιδική ανάμνηση. Τότε, η αμέσως επόμενή σκέψη και κίνησή μου, είναι να τηλεφωνήσω επειγόντως στις φίλες μου.

Έτσι, επόμενο ήταν πως σε βάθος χρόνου, αυτή η παιδική συνήθεια που είχα με τους γονείς μου, σύντομα θα εξελισσόταν σε μία «ιεροτελεστία» που πλέον ακολουθώ πιστά με τις κολλητές μου! Ναι, ο καιρός έχει σίγουρα… γυρίσματα, όμως αν με δίδαξαν κάτι όλα εκείνα τα οικογενειακά Σαββατοκύριακα που προηγήθηκαν στο παρελθόν, είναι πως για να απολαύσεις ένα φθινοπωρινό μεσημέρι, το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ένα τραπέζι γεμάτο παραδοσιακά εδέσματα και φυσικά, ποτήρια γεμάτα με ούζο. Έτσι κι αλλιώς, αν έχει Πλωμάρι, έχει πάντα ήλιο!

Πάντα πιστές στο ίδιο ηλιόλουστο ραντεβού

Μοιάζει απίστευτο όμως, το ίδιο ακριβώς κίνητρο που έκανε τους γονείς μου να τρέχουν τότε από ακρογιαλιά σε ακρογιαλιά, είναι αυτό που σήμερα με κάνει και δίνω ραντεβού κάτω από τον ήλιο με τις φίλες μου. Η δυνατή ανάγκη μας να κρατήσουμε ολοχρονικά αναμμένη τη «φλόγα» της ξεγνοιασιάς μέσα μας ανεξάρτητα από την εποχή, απολαμβάνοντας το ζεστό «χάδι» του ήλιου στα πρόσωπά μας, απέραντες βόλτες και μακροσκελείς συζητήσεις εκ βαθέων, δοκιμάζοντας θαλασσινά εδέσματα σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι, είναι ο λόγος που μερικές – αν όχι όλες- από τις πιο ξέγνοιαστες αναμνήσεις μου, περιλαμβάνουν στο φόντο μία φθινοπωρινή λιακάδα! Από αυτές τις συναντήσεις βέβαια, δεν λείπει ποτέ η καλή μας διάθεσή, η οποία «κορυφώνεται» χάρη στο ευκολόπιοτο Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου το οποίο έπειτα από 100% διπλή απόσταξη μέσα στον παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα, έχει «ξεδιπλώσει» όλα τα εκλεκτά συστατικά της Λέσβου και άλλων περιοχών της Ελλάδας, τα οποία συμπληρώνουν με τον πιο αναπάντεχο τρόπο το γεύμα μας.

geuma

Μην αφήνεις τις φθινοπωρινές λιακάδες να πάνε χαμένες

Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω με όλα τα παραπάνω, είναι πως δεν πρέπει να αφήνεις τις ηλιόλουστες μέρες να «γλιστράνε» μέσα από τα χέρια σου και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στην «καρδιά» του χειμώνα. Ναι, μπορεί η διάθεσή μας να μην εξαρτάται από την εποχή, όμως οι φθινοπωρινές λιακάδες είναι η αισιόδοξη αφορμή που ζητούσες για να ξεσηκώσεις την υπόλοιπη παρέα και να το… σκάσετε μαζί για μία σύντομη εξόρμηση λίγο πιο έξω από την Αθήνα, για να απολαύσετε ένα χορταστικό, παρεΐστικο πικνίκ σε κάποια «καταπράσινη» γωνία της πόλης, για να πραγματοποιήσετε μία σπιτική, γαστρονομική μάζωξη στο μπαλκόνι σου. Όλες αυτές οι μοναδικές και άκρως απολαυστικές εμπειρίες είναι που θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά και στο μέλλον θα γίνουν οι ανέμελες αναμνήσεις που θα αναπολείτε για πολλά, πολλά χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε από τις παραπάνω προτάσεις και αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις, να είσαι σίγουρη πως το Πλωμάρι μας, είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τα πιάτα σου και το συστατικό που με τη διαχρονική του γεύση μπορεί να «απογειώσει» κάθε σου στιγμή!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved