Εργάζεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή και νιώθετε τα μάτια σας βαριά και κουρασμένα;
Inside Stories

Εργάζεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή και νιώθετε τα μάτια σας βαριά και κουρασμένα;

Θαμπή όραση, φαγούρα, ξηρότητα και αίσθηση καύσου στα μάτια; Τι μπορεί να φταίει;

Περνάς πολλές ώρες της ημέρας μπροστά από μια οθόνη; Εργάζεσαι σε υπολογιστή αρκετές ώρες, χρησιμοποιείς το κινητό σου και το tablet για να μιλάς με φίλους/οικογένεια αλλά και να ενημερώνεσαι; Έχουν αυξηθεί οι ώρες που παρακολουθείς τηλεόραση;

Σήμερα, οι αιτίες της ξηροφθαλμίας μπορεί να είναι πολλές. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ξηροφθαλμίας διαδραματίζει η πολύωρη χρήση του υπολογιστή και άλλων οθονών (tablet, κινητά, τηλεόραση) καθώς και η ξηρή ατμόσφαιρα². Όταν περνάμε πολλές ώρες σε κλιματιζόμενους χώρους (είτε με θέρμανση είτε με ψύξη), η ατμόσφαιρα γίνεται ξηρή και μη φιλική για τα μάτια μας.

Τι είναι όμως η ξηροφθαλμία και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις εύκολα και αποτελεσματικά;

Η ξηροφθαλμία προκαλείται όταν το μάτι δεν παράγει αρκετά δάκρυα ή όταν τα δάκρυα που παράγει εξατμίζονται πολύ γρήγορα ή και τα 2! Η δακρυϊκή στιβάδα αποτελείται από 2 στρώματα: Η βλεννο-υδατική στιβάδα είναι το πρώτο, πιο παχύ στρώμα που ενυδατώνει, προστατεύει και θρέφει την οφθαλμική επιφάνεια. Το δεύτερο, πιο λεπτό στρώμα, είναι η λιπιδική στιβάδα, η οποία προστατεύει και διατηρεί τη σταθερότητα του δακρυϊκού φιλμ και εμποδίζει την εξάτμιση των δακρύων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved