5 βήματα για να προστατευτούμε από ιούς και κρυολογήματα
Inside Stories

5 βήματα για να προστατευτούμε από ιούς και κρυολογήματα

Με το κρύο να γίνεται εντονότερο και τα «αόρατα» παθογόνα μικρόβια να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ατμόσφαιρα, είναι απαραίτητο να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προφυλαχθούμε από ιώσεις και κρυολογήματα, τα οποία απειλούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Ειδικότερα την παρούσα περίοδο και εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε, η υγεία οφείλει να είναι η πρώτη και βασική μας προτεραιότητα.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να υιοθετήσουμε άμεσα έναν τρόπο ζωής ο οποίος θα ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αφού αυτό είναι η φυσική «πανοπλία» που μας επιτρέπει να παραμένουμε υγιείς και συνεπείς στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα 5 βήματα που χρειάζεται να ακολουθούμε καθημερινά, για να παρέχουμε στην άμυνά μας έναν super ισχυρό «στρατό»!

  1. Αποβάλλουμε το στρες με φυσικούς τρόπους

Ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την υγεία του οργανισμού μας, καθιστώντας τον ευάλωτο στις ιώσεις, είναι το στρες που συσσωρεύουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικότερα όσες από εμάς ακολουθούν ένα απαιτητικό πρόγραμμα, οφείλουμε να αναζητήσουμε και τους φυσικούς τρόπους με τους οποίους θα αποβάλλουμε το στρες, ανακουφίζοντας σώμα και πνεύμα. Πώς θα το καταφέρουμε; Αφιερώνοντας λίγο περισσότερο χρόνο στις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας και επενδύοντας σε mindful δραστηριότητες όπως η ανάγνωση, η ζωγραφική, το γράψιμο, το πλέξιμο και οι τεχνικές meditation. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα ανακαλύψουμε τα «κρυφά» μας ταλέντα, αλλά θα δώσουμε και στον εαυτό μας το περιθώριο να απαλλαγεί από το άγχος μέσω της δημιουργικότητας.

2. Κάνουμε «σύμμαχο» τη διατροφή μας

Για να κερδίσουμε τη «μάχη» ενάντια στους ιούς, η διατροφή είναι ένα πολύτιμος «σύμμαχος» που αξίζει να έχουμε με το μέρος μας. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως τα συστατικά που συμπεριλαμβάνουμε στα πιάτα μας, είναι αυτά που προσφέρουν στον οργανισμό μας τα στοιχεία που χρειάζεται, για να είναι στα καλύτερά του! Συνεπώς, εμπλουτίζοντας τα ημερήσια γεύματά μας με τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και οι Yπερτροφές, ο οργανισμός θα λαμβάνει τα συστατικά που του επιτρέπουν να παραμείνει υγιής και να συνεχίσει να εκτελεί τις λειτουργίες του στο βέλτιστο, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, τα συμπληρώματα διατροφής SUPERFOODS που έχουν ως βάση της Yπερτροφές, είναι το ιδανικό κλείσιμο για να ολοκληρώσουμε ένα από τα ημερήσια γεύματά μας και συγχρόνως να πάρουμε τη δύναμή μας! Μάλιστα, υπάρχει και μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού «θωρακίζοντας» ακόμη περισσότερο τον οργανισμό μας με τα πολύτιμα συστατικά τους και βοηθώντας στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος . Ο Βασιλικός Πολτός, το Ιπποφαές + Papaya, το Sambucus και το Εχινάτσια x 3, είναι οι επιλογές που θα μας κρατήσουν προστατευμένες με τον πιο φυσικό τρόπο!

  1. Βελτιώνουμε την ποιότητα του ύπνου μας

Η διάρκεια αλλά και η ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνουμε μέσα στην ημέρα, μπορούν να επηρεάσουν σε βάθος χρόνους το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται επαρκώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, την επόμενη ημέρα να φτάνει στα όρια της εξάντλησης, προσπαθώντας να συγχρονιστεί με τους έντονους ρυθμούς που του επιβάλουμε. Εάν έχουμε παρατηρήσει, λοιπόν, πως δεν χορταίνουμε ύπνο ή δεν κοιμόμαστε καλά, καλό θα ήταν να γίνουμε λίγο πιο προσεκτικές με τα βραδινά γεύματά μας, επιλέγοντας ελαφριά φαγητά και αποφεύγοντας την κατανάλωση καφεΐνης ή αλκοόλ πριν τον ύπνο. Επιπλέον, μπορούμε να διαμορφώσουμε μία καθημερινή «ιεροτελεστία» η οποία θα περιλαμβάνει ένα ζεστό ντους, την ανάγνωση του αγαπημένου μας βιβλίου, μία τεχνική χαλάρωσης που βασίζεται στις αναπνοές και θα μας βοηθάει να κοιμόμαστε ευκολότερα και καλύτερα.

  1. Υιοθετούμε νέες και ωφέλιμες συνήθειες

Οι συνήθειες που ακολουθούμε μέσα στην ημέρα, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την κατάσταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αλλά και του οργανισμού μας εν γένει. Αυτός είναι και ο λόγος που όσοι ενδίδουν σε έναν καθιστικό τρόπος ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει συνήθειες όπως το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφών, είναι πιθανό να παρουσιάζουν συχνότερα λοιμώξεις, σε σχέση με εκείνους που ακολουθούν μία ισορροπημένη καθημερινότητα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα αλλάξουμε όλη μας τη ζωή από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά πως μέσα από μικρά, καθημερινά βήματα, θα αντικαταστήσουμε τις παλιές μας συνήθειες με νέες και πιο ωφέλιμες, οι οποίες σε συνδυασμό με ένα συμπλήρωμα διατροφής που βασίζεται στις Υπερτροφές, θα τονώνουν καθημερινά την υγεία του οργανισμού μας και θα μας κάνουν να νιώθουμε ακόμη πιο όμορφα με τον εαυτό μας.

5. Αφιερώνουμε χρόνο στη γυμναστική, έστω και για λίγα λεπτά

Κλείνοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένας από τους βασικούς πυλώνες για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, είναι η φυσική άσκηση. Ακόμη και αν μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε καμία επαφή με το… άθλημα, ποτέ δεν είναι αργά να δημιουργήσουμε μία, χωρίς να προβούμε σε υπερβολές ή να καταπονήσουμε περισσότερο τον οργανισμό μας. Ένα μισάωρο γρήγορο περπάτημα ή ήπιο τρέξιμο την ημέρα, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να μπούμε σε… fitness mode, να παραμείνουμε υγιής και να κρατήσουμε το σώμα μας σε φόρμα. Σε κάθε περίπτωση, στο διαδίκτυο υπάρχουν αμέτρητα δωρεά online μαθήματα, μέσα από τα οποία έμπειροι instructors μας εισάγουν στο είδος της γυμναστικής που μας ενδιαφέρει περισσότερο, όποιο και αν είναι αυτό!

Μπορεί η υγεία σου να είναι ένα «πολύτιμο» αγαθό, όμως οι τρόποι για να την προστατεύσεις είναι οικονομικοί και πολύ απλοί. Να είσαι σίγουρη πως ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα μπορέσεις να διαμορφώσεις έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής γεμάτο ευεξία και να απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο την κάθε στιγμή, χωρίς να σε αγχώνουν οι ιώσεις και τα κρυολογήματα!

Τα προϊόντα SUPERFOODS διατίθενται στα φαρμακεία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved