Παράταση lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» η μισή χώρα - Κλειστά σχολεία, «παράθυρο» για το λιανεμπόριο
Inside Stories

Παράταση lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» η μισή χώρα - Κλειστά σχολεία, «παράθυρο» για το λιανεμπόριο

Παράταση lockdown στην Αττική ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 12/03 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ταυτόχρονα, οκτώ νέες περιοχές βάφτηκαν «βαθύ κόκκινο», ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα ως τις 29 Μαρτίου. Τι θα ισχύει την Καθαρά Δευτέρα στις μετακινήσεις, πώς θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού. 

Το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα από τις 16 έως τις 29 Μαρτίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής 12/03. Το μέτρο είναι οριζόντιο, ωστόσο εξαίρεση αποτελούν τα ειδικά σχολεία, στα οποία η εκπαίδευση θα γίνεται δια ζώσης.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίασή της, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια. Κατά το διάστημα αυτό θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση των επιδημικών εξάρσεων σε σχολικές μονάδες πέραν του αναμενόμενου για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, σε περιοχές που λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές προκειμένου να αρχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved