Κορονοϊός: «Υγειονομική βόμβα» τα πάρτι για τις Απόκριες – Έρχεται «δύσκολη εβδομάδα»
Inside Stories

Κορονοϊός: «Υγειονομική βόμβα» τα πάρτι για τις Απόκριες – Έρχεται «δύσκολη εβδομάδα»

Προβληματισμό και αγωνία για τις επιπτώσεις στην πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα προκαλούν οι εικόνες από πάρτι για τις Απόκριες που στήθηκαν σε ΞάνθηΚοζάνη και Πάτρα.

  

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη η οποία έκανε λόγο για «δύσκολη εβδομάδα» που έρχεται.

«Δεν θέλω να προδικάσω κακά μαντάτα αλλά πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα εκεί όπου υπήρξε συνωστισμός θα δούμε και αντίστοιχες νοσηλείες και σε απλές κλίνες COVID και σε κλίνες ΜΕΘ» συμπλήρωσε την απαισιόδοξη πρόβλεψή της η κυρία Ράπτη.

«Φυσικά αυτά (σ.σ. τα πάρτι) θα πυροδοτήσουν νέα κρούσματα. Είναι δεδομένο αυτό» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, ο οποίος, κάλεσε, μάλιστα, τους διοργανωτές «να πάρουν να μάθουν τι γίνεται στα νοσοκομεία».

«Δεν χρειάζεται να είμαστε φωστήρες για να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πάρτι» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για ευρεία διασπορά στις περιοχές όπου καταγράφηκαν απίστευτες εικόνες εν μέσω πανδημίας έκανε λόγο και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος με αφορμή τις εικόνες από την Ξάνθη εκτιμώντας ότι «το επόμενο δεκαήμερο, μπορεί τα κρούσματα να έχουν διασπαρεί σε όλη την πόλη».

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ προγνωστικά μοντέλα όπως αυτό του καθηγητή Τζανάκη δείχνουν, όπως είπε στο Newsbomb.gr, ότι μπορεί μέχρι την Τετάρτη τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 3.000 και οι διασωληνωμένοι τους 600 μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved