Κορονοϊός: Ανοίγει στις 19 Μαρτίου η πλατφόρμα για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου
Inside Stories

Κορονοϊός: Ανοίγει στις 19 Μαρτίου η πλατφόρμα για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου

Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό εμβολιασμού θα ανοίξει στις 19 Μαρτίου και θα αφορά 250.000 συνανθρώπους μας, ενώ θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 65-69 στις αρχές Απριλίου.

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανέφερε ότι μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 28.000 εμβόλια ενώ συνολικά πάνω από 1.330.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα ενημέρωσε ότι η πρώτη δόση εμβολίου έχει ληφθεί από τουλάχιστον 890.000 πολίτες.

Αναφορικά με την απόφαση συνέχισης του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Astrazeneca, αυτή πάρθηκε με βάση επιστημονικά κριτήρια τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ελλάδα όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ακολουθεί την γραμμή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, ο οποίος διαθέτει όλα τα επιστημονικά δεδομένα από όλες τις χώρες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι αρμόδιος για την απόσυρση του εμβολίου είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εξήγησε ότι παρά τα όσα ακούστηκαν για το εμβόλιο, σήμερα μέχρι και τις 17:30 πραγματοποιήθηκαν 7.500 ραντεβού εμβολιασμού από τα 6.684, φτάνοντας το ποσοστό του 84%, όπως μια απλή καθημερινή ημέρα

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved