Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Πώς θα «ξεκλειδώσουν» τα ταξίδια-Δείτε το Infographic του Νewsbomb.gr
Inside Stories

Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Πώς θα «ξεκλειδώσουν» τα ταξίδια-Δείτε το Infographic του Νewsbomb.gr

Τo ψηφιακό «έγγραφο μετακίνησης» που θα επιτρέψει και πάλι στους Ευρωπαίους να μετακινούνται με ασφάλεια σε καιρό πανδημίας, είναι εδώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε σήμερα επίσημα τη θέσπιση ενός τυποποιημένου, διαλειτουργικού και κοινώς αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα επιτρέπει εκ νέου τα ταξίδια και τις μετακινήσεις. Θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και στόχος των Βρυξελλών είναι να διατεθεί τον Ιούνιο, εν όψει της θερινής περιόδου.

Πρόκειται για ένα νομικά δεσμευτικό εργαλείο που θα εδράζεται στο κοινοτικό δίκαιο και θα είναι το ίδιο σε όλη την Ευρώπη.

Ειναι το κλειδί για την κινητικότητα που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και θα αφαιρέσει σταδιακά απο τις ζωή μας έννοιες όπως η καραντίνα, η αυτο-απομόνωση και οι διαρκείς έλεγχοι.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την πρόταση της Κομισιόν, μαζί με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, με στόχο να αποκτήσουν και πάλι οι πολίτες ένα απο τα βασικά τους δικαιώματα, οπως ειναι η ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο Νewsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved