Σύλλογος «Συνεπιμέλεια»: Παρέμβαση στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο
Inside Stories

Σύλλογος «Συνεπιμέλεια»: Παρέμβαση στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο

Την παρέμβαση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντιντιέ Ρεντέρς, για το ζήτημα της επικείμενης αλλαγής του εφαρμοζόμενου Οικογενειακού Δικαίου στην Ελλάδα, ζητεί το Ελληνικό Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής – Σύλλογος «Συνεπιμέλεια», που έχει την έδρα του στην Αθήνα.

Με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον Επίτροπο της ΕΕ, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ο εν λόγω φορέας, ο οποίος αποτελεί το ελληνικό τμήμα του διεθνούς επιστημονικού οργανισμού με την επωνυμία «International Council of Shared Parenting» (ICSP), ζητεί από τον κ. Ρεντέρς να λάβει σαφώς θέση και να διατυπώσει τη γνώμη του, ώστε να καταδειχθεί «κατά πόσο η επικείμενη νομοθετική αλλαγή είναι σύμφωνη με τις βασικές αρχές και αξίες της Ένωσης, καθώς και με τις διεθνείς συμβάσεις».

Αναφερόμενο στο σχέδιο νόμου για την αλλαγή βασικών διατάξεων του ισχύοντος οικογενειακού δικαίου, το οποίο η κυβέρνηση κατέθεσε στις 18 Μαρτίου 2021 σε δημόσια διαβούλευση, το Ελληνικό Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής – Σύλλογος «Συνεπιμέλεια» σημειώνει ότι «στο όνομα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (…) φέρνει τους Έλληνες πολίτες σε χειρότερη θέση από αυτήν όπου βρίσκονται σήμερα».

Όπως τονίζεται στην επιστολή, «αντί να εφαρμοστούν οι καλές πρακτικές που συνιστούν διεθνείς οργανισμοί και εφαρμόζουν όλες οι χώρες, νομοθετείται μια νομολογία δεκαετιών, που θέλει την ανατροφή του παιδιού από ένα γονέα, που θα λέγεται "αυτός που συνήθως το παιδί διαμένει", αντί γονέας με επιμέλεια, όπως σήμερα λέγεται».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved