Επίθεση με βιτριόλι: Εξοργισμένη η Ιωάννα - «Καλοστημένη απολογία που δεν προσφέρει τίποτα»
Inside Stories

Επίθεση με βιτριόλι: Εξοργισμένη η Ιωάννα - «Καλοστημένη απολογία που δεν προσφέρει τίποτα»

Έναν χρόνο μετά το περιστατικό που στιγμάτισε για πάντα τη ζωή της Ιωάννας, της άτυχης 35χρονης που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι κάτω από το γραφείο που δούλευε, η 36χρονη δράστις ομολόγησε την επίθεση και απολογήθηκε για όλα όσα την κατηγορούν.

Μιλώντας στο MEGA, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, σημείωσε ότι η απολογία της 36χρονης δεν πείθει κανέναν όπως και η συγγνώμη που ζήτησε.

«Είναι ένα κείμενο που το αποστήθισε και πήγε απλά να πει το ποίημα της στην ανακρίτρια».

Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι η κατηγορούμενη κατά την απολογία της δεν απάντησε στα βασικά ερωτήματα που της έθεσε η ανακρίτρια, δηλαδή στο πώς και από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό αλλά και τον λόγο για τον οποίο προχώρησε στην εγκληματική της πράξη.

«Είναι μια καλοστημένη απολογία που δεν έχει να προσφέρει τίποτα».
Κρίσιμος, σύμφωνα με τον συνήγορο του θύματος, είναι και ο χρόνος αλλά και ο τρόπος της απολογίας, ο οποίος έγινε έτσι «ώστε ουσιαστικά να μην πει τίποτα».
«Δεν έχω να σχολιάσω κάτι», είπε ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι η Ιωάννα εξορίστηκε όταν έμαθε τα όσα δήλωσε η δράστις.

«Η Ιωάννα εξοργίστηκε», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Η 35χρονη Ιωάννα στην πρώτη της συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ είχε σοκάρει με μιλώντας για την κατάσταση της υγείας της μετά την επίθεση

«Έχω κάνει ήδη οκτώ χειρουργεία. Αυτή η περίοδος είναι μεταβατική. Πρέπει να ξεκουραστεί ο οργανισμός μου και να μπορέσω να συνεχίσω. Πριν από λίγες μέρες πήρα μια εκτίμηση από ένα εξειδικευμένο σε εγκαύματα νοσοκομείο της Γαλλίας σχετικά με την κατάστασή μου, η οποία ήταν αποκαρδιωτική. Εκκρεμούν πολλές και πολύπλοκες επανορθωτικές επεμβάσεις, πολύ επίπονες, που εγκυμονούν και μια σειρά από κινδύνους, είναι μια μακρά διαδικασία, με όλο το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος που συνεπάγεται αυτό για έναν άνθρωπο και την οικογένειά του. Δεν υπάρχει κάποιος γιατρός που μπορεί να μου πει με σιγουριά πόσα χειρουργεία θα χρειαστώ, γιατί παίζει ρόλο το πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός μου. Τα πιο σημαντικά θα είναι στο μάτι και στο αυτί μου. Όταν θα είμαι έτοιμη, θα ξεκινήσουμε και μία ακόμα διαδικασία με διατατήρες και δερματικά μοσχεύματα για να ενισχυθούν κάποιες περιοχές που είναι εντελώς κατεστραμμένες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά περιστατικά εκτεταμένων χημικών εγκαυμάτων. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστώ συνδρομή και θεραπείες από κέντρα αποκατάστασης του εξωτερικού, όπου τέτοια περιστατικά δυστυχώς είναι πιο συχνά και υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση στην αντιμετώπισή τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει επιπλέον έξοδα μετάβασης, διαμονής και πληρωμής νοσηλευτικών δαπανών για εμένα και τη μητέρα μου, τα οποία ακόμα δεν ξέρω αν και πώς μπορούν να καλυφθούν».

Ποια είναι πλέον η καθημερινότητά σου;
«Θα σου εξηγήσω την κατάστασή μου όσον αφορά την καθημερινότητα. Δεν μπορώ καθόλου να εκτεθώ στον ήλιο. Πέρα από τους λόγους της εικόνας μου, που δεν με κάνει να νιώθω άνετα να κυκλοφορώ, δεν μπορώ να εκτεθώ στο φως της μέρας για λόγους ευαισθησίας. Δεν μπορώ να εργαστώ για πρώτη φορά στη ζωή μου, το ίδιο και η μητέρα μου, που με φροντίζει καθημερινά αφού η όραση και η κίνησή μου δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Πρέπει να φοράω μια σκληρή ειδική μάσκα στο πρόσωπο. Ο ρόλος της είναι να πιέζει τις ουλές 24 ώρες το 24ωρο και είναι πολύ περιοριστική. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Όλες τις υπόλοιπες ώρες τη φορώ. Ακόμα κι αν θέλω να πιω νερό, δεν μπορώ, πρέπει να πιω με καλαμάκι. Δεδομένου πως έχω εγκαύματα και ουλές σε όλο το σώμα, φοράω ειδικά πιεστικά ρούχα από ίνες σιλικόνης για να ασκούν πίεση στα τραυματισμένα σημεία. Όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα. Τα μοσχεύματα που έχω χρειάζονται συνεχή ειδική περιποίηση για να μην απορριφθούν από τον οργανισμό μου. Είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται εφ’ όρου ζωής, για να μη χρειαστεί να αντικατασταθούν. Στα σημεία των εγκαυμάτων, που είναι πολύ ευαίσθητα, προκύπτουν συνεχώς μικροτραυματισμοί και μολύνσεις, έτσι το μπάνιο μου μπορεί να γίνει μόνο με αντισηπτικό. Η μητέρα μου έχει αναλάβει την αποκλειστική φροντίδα μου. Δεν σου κρύβω πως ακόμα και ύστερα από τόσους μήνες δεν είμαι εξοικειωμένη με την εμφάνιση των τραυμάτων μου. Δεν νιώθω άνετα να ακουμπήσω τον εαυτό μου, δεν είναι καθόλου ευχάριστη η αίσθηση όταν με ακουμπάω, ούτε η εικόνα μου όταν με βλέπω. Η όψη μου μέχρι και σήμερα με τρομάζει», είχε πει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved