Η γυναίκα της χρονιάς: Ζύγιζε 178 κιλά και με διατροφή έχασε πάνω από το μισό της βάρος!
Inside Stories

Η γυναίκα της χρονιάς: Ζύγιζε 178 κιλά και με διατροφή έχασε πάνω από το μισό της βάρος!

Νοσηρά παχύσαρκη γυναίκα, η οποία αρνήθηκε τη χειρουργική επέμβαση για να αδυνατίσει παρά το βάρος των 178 κιλών, στέφθηκε ως γυναίκα της χρονιάς αδυνατίσματος, αφού έχασε περισσότερο από το μισό βάρος της μόνο με διατροφή.

 

Η Maxine Wren από το Chester-le-Street στην κομήτεια Durham έχασε παραπάνω από 90 κιλά αλλάζοντας μόνο τις διατροφικές της συνήθειες. Πριν από πέντε χρόνια ο γενικός γιατρός της Maxine της έδωσε αυστηρή προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα έχει στην υγεία της η παχυσαρκία. Παράλληλα της συνταγογράφησε χάπια αδυνατίσματος και την παρέπεμψε να κάνει γαστρική επέμβαση.

Ωστόσο μόλις ένα μήνα αργότερα, η Μaxine ανακάλυψε ότι η αδερφή της περίμενε μωρό και αποφάσισε ότι η εγχείρηση ήταν υπερβολικά επικίνδυνη, φοβούμενη ότι θα μπορούσε να «πεθάνει στο χειρουργικό τραπέζι». Έτσι πήρε την απόφαση να ξεκινήσει προσπάθεια για να χάσει τα κιλά που την συμβούλευσε ο γιατρός της και τα κατάφερε.

Η παχύσαρκη γυναίκα παλεύε το βάρος της από την παιδική της ηλικία αφού γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια των οστών, που ονομάζεται Βlount, η οποία επηρέασε την κινητικότητά της και σήμαινε ότι σε μεγαλύτερη ηλικία ίσως να χρειαζόταν να περπατάει με πατερίτσες.

Στράφηκε στο φαγητό για να ανακουφιστεί από τον πόνο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής της δοκίμασε ινστιτούτα αδυνατίσματος, ελεγχόμενες θερμίδες και δίαιτες για να θέσει το βάρος της υπό έλεγχο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η Μaxine λέει ότι παραιτήθηκε από το γεγονός ότι δεν έπρεπε να είναι παχύσαρκη, λέγοντας: «Ζωγράφισα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου, αλλά μέσα μου η καρδιά μου ήταν σπασμένη».

Το βάρος της, την έκανε να αγωνίζεται με το άσθμα αλλά και τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας και επιδείνωσε τα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. Ο κόσμος την κοιτούσε περίεργα και επιδεικτικά στο δρόμο, κάτι που επηρέασε την αυτοεκτίμησή της και την εμπόδιζε από το να έχει φίλους και παρέες. Αφού έμαθε τα χαρμόσυνα νέα της αδερφής της και συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να κάνει μια αλλαγή, η Μaxine επέλεξε μία συγκεκριμένη μέθοδο αδυνατίσματος μετά την ανάρτηση ενός φυλλαδίου στο γραμματοκιβώτιό της. «Αυτή ήταν όμως η τελευταία μου ευκαιρία και έπρεπε να κάνω. Ολοι στην ομάδα αδυνατίσματος ήταν πραγματικά φιλικοί, οπότε δεν είχα τίποτα για να ανησυχώ και έχασα 12 κιλά την πρώτη μου εβδομάδα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι υπήρχε φως στο τέλος του τούνελ» παραδέχεται.

Η Μaxine, η οποία είναι ειδικευμένη νοσηλεύτρια, αλλά αδυνατεί να εργαστεί λόγω της αναπηρίας της, έμαθε να αντικαθιστά τις φρυγανιές με βούτυρο και τα κατεψυγμένα φαγητά με υγιεινά σπιτικά γεύματα ακολουθώντας το σχέδιο που της είχε υποδείξει η διατροφική ομάδα ειδικών.

«Δεν είναι δίαιτα γιατί δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να φας και δεν χρειάζεται να πεινάσεις. Έχω μάθει πώς να κάνω τις πιο υγιεινές επιλογές και μπορώ ακόμη και να φάω έξω αν το επιθυμώ», εξομολογείται. Τον Αύγουστο του 2016 η Maxine παντρεύτηκε τον John φορώντας ένα νυφικό μεγέθους medium και παραδέχεται ότι η μέρα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου, όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη μου αρέσει η εμφάνιση μου και ένιωσα σαν πριγκίπισσα την ημέρα του γάμου μου».

Ενώ η αναπηρία της Μaxine την αναγκάζει να μην μπορεί να κάνει πολλές ασκήσεις, είναι πιο δραστήρια από πριν και της αρέσει να περπατά και να παίζει με τον μικρό ανιψιό της, ο οποίος της έδωσε το κίνητρο για να ξεκινήσει το ταξίδι της.

Πηγή: Εγώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved