Aντίστροφη μέτρηση για την απολογία της κατηγορουμένης – Ανατριχιαστικές περιγραφές για την Ιωάννα
Inside Stories

Aντίστροφη μέτρηση για την απολογία της κατηγορουμένης – Ανατριχιαστικές περιγραφές για την Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα της απολογίας της κατηγορούμενης στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι έφτασε. Σε μία εβδομάδα ακριβώς, η 36χρονη καθ’ ομολογίαν δράστης, παρουσία της Ιωάννας, θα κληθεί να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα.

Τι ήταν εκείνο που την οδήγησε να πετάξει το βιτριόλι στην 35χρονη γυναίκα, μετατρέποντας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τη ζωή της σε κόλαση.

«Η κατηγορούμενη αναμένεται να αρνηθεί ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα. Ωστόσο, τα όσα πρόκειται να περιγράψει ως γεγονότα από την πλευρά της, η τοποθέτησή της στις κατηγορίες που την βαραίνουν αλλά και οι απαντήσεις που θα δώσει κατά την εξέτασή της από τους συνηγόρους του θύματος της επίθεσης, θα κρίνουν και την τιμωρία της», δήλωσε η φίλη της Ιωάννας Αννίτα Ναθαναήλ.

Στο δικαστήριο σήμερα η 36χρονη κατηγορούμενη δεν παρουσιάστηκε. Η Ιωάννα, πάλι, για μία ακόμα φορά ήταν εκεί. Πιστή στην υπόσχεση να είναι παρούσα ώσπου οι ένορκοι και οι δικαστές καταλήξουν στην ετυμηγορία τους.

«Παρ’ ότι στο δικαστήριο δεν κλήθηκαν να καταθέσουν οι δύο επιπλέον μάρτυρες που ζήτησε η πλευρά της Ιωάννας, ο 36χρονος άνδρας και η πρώην σύντροφός του, ο δικηγόρος της, ο δικηγόρος της Νίκος Αλεξανδρής, έκανε λόγο για μία αποκάλυψη», δήλωσε η κ. Ναθαναήλ.

«Η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι μοναδικοί, δύο μάρτυρες υπεράσπισης της 36χρονης, μια φίλη και η ξαδέλφη της. Εκείνη η κατάθεση όμως, που ξεχώρισε, ήταν του ψυχιάτρου της Ιωάννας, τα λόγια του οποίου συγκλόνισαν», τόνισε ο δικηγόρος της Ιωάννας Νίκος Αλεξανδρής.

Η συγκλονιστική κατάθεση του ψυχίατρου

«Έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο. Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Την υποχρέωναν επί τρία τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρα, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει. Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή», υποστήριξε ο ψυχίατρος της Ιωάννας Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος.

Η περιγραφή του ψυχιάτρου για την κατάσταση της Ιωάννας τον πρώτο καιρό μετά την επίθεση είναι χαρακτηριστική.

«Έκλαιγε, δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα. Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετά τραυματική διαταραχή. Ο εγκέφαλος της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από τόσο καιρό βιτριόλι», πρόσθεσε.

Στην κατάθεση του ο ψυχίατρος της Ιωάννας, στάθηκε και στους φόβους της, κυρίως για το τι θα συμβεί μετά… όταν η 36χρονη αποφυλακιστεί.

«Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό. Στο σπίτι της είναι ένας τεράστιος καθρέφτης που είναι καλυμμένος γιατί δεν θέλει να κοιτάει τον εαυτό της. Πρέπει να της δώσω μια ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει», κατέληξε.

Στο δικαστήριο σήμερα κατέθεσε και η φίλη της Ιωάννας Αννίτα Ναθαναήλ, η οποίο τόνισε κι εκείνη με τη σειρά της την συμβολή του ψυχιάτρου στο να μπορεί η Ιωάννα, έστω και αμυδρά ακόμη, να βλέπει το μέλλον της με αισιοδοξία.

«Η γυναίκα που ερευνάται ως συνεργός στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας προέκυψε πως είχε καταχωρημένο στο κινητό της το tracker της δράστιδος από το οποίο δεχόταν και λάμβανε συνεχώς την τοποθεσία της Ιωάννας », δήλωσε ο κ. Νίκος Αλεξανδρής στο Live News.

«Να είστε σίγουρος ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι δύο συνεργοί της κατηγορούμενης δεν θα αποφύγουν να δώσουν εξηγήσεις», ανέφερε απαντώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο ο δικηγόρος της Ιωάννας.

Την Πέμπτη η απολογία της 36χρονης κατηγορούμενης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved