Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στο πεπτικό (εικόνες)
Inside Stories

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στο πεπτικό (εικόνες)

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας της σύγχρονης εποχής, με επιπτώσεις σε σχεδόν όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, γνωστές και ως συννοσηρότητες, είναι πολλές, ενώ κάποιες από αυτές αυξάνουν σημαντικά τη θνητότητα των παχύσαρκων ατόμων.

Η σχέση της παχυσαρκίας με το πεπτικό σύστημα έχει πολλά επίπεδα. Ο πεπτικός σωλήνας εκτός από τη ρύθμιση της πέψης λαμβάνει και ενεργό ρόλο στην ενεργειακή ρύθμιση του οργανισμού μέσω της ενδοκρινικής λειτουργίας του.

Με απλά λόγια, ο γαστρεντερικός σωλήνας είναι ένα πολύπλοκο ενδοκρινικό σύστημα με ορμόνες που σχετίζονται στενά με την παχυσαρκία και επηρεάζουν τη ρύθμιση της όρεξης και την κατανάλωση ενέργειας.

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας σχετίζονται με ένα ευρύ φάσμα πεπτικών παθήσεων. Μηχανικοί αλλά και ορμονικοί παράγοντες φαίνεται πως επηρεάζουν την εμφάνιση παθήσεων του οισοφάγου και του παχέος εντέρου, ενώ πολλές διαταραχές του πεπτικού σχετίζονται με φλεγμονώδεις καταστάσεις που προκαλούνται από το λιπώδη ιστό ατόμων με παχυσαρκία.

Ποιες ασθένειες του πεπτικού συστήματος προκαλούνται από την παχυσαρκία:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved