Πέντε δημοφιλείς «μύθοι» για τη χλωρίνη που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!
Inside Stories

Πέντε δημοφιλείς «μύθοι» για τη χλωρίνη που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

Αν πραγματοποιήσεις μία εξερεύνηση στα ντουλάπια του σπιτιού σου, θα διαπιστώσεις πως αρκετές από τις προσθήκες που βρίσκονται μέσα σε αυτά, υπήρχαν πάντα στη ζωή σου.

Είναι τα αξιόπιστα προϊόντα που εμπιστευόταν η μητέρα σου, τα οποία εκείνη γνώρισε μέσα από τη δική της μαμά και κατά κάποιον τρόπο, αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικογενειακής σας κληρονομιάς. Μοιάζει απίθανο όμως, αν τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορούσαν με κάποιον τρόπο να μιλήσουν, είναι βέβαιο πως θα είχαν να σου διηγηθούν πολλές ιστορίες, συγκινητικά, αστεία και τρυφερά στιγμιότυπα από τη ζωή σου, αρκετά από τα οποία ίσως ήσουν πολύ μικρή για να συγκρατήσεις στη μνήμη σου.

Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα προϊόντα ήταν πάντα εκεί. Διότι ήταν αυτά που με τον τρόπο τους, δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μπορείς να μοιράζεσαι ξέγνοιαστες, διασκεδαστικές, ανεκτίμητες στιγμές, με τα πρόσωπα που αγαπάς περισσότερο στον κόσμο. Και αναμφίβολα, ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και η Χλωρίνη® KLINEX, η οποία φέτος γιορτάζει 70 χρόνια παρουσίας σε κάθε ελληνικό σπίτι, δηλαδή 70 χρόνια αδιαπραγμάτευτης ασφάλειας και προστασίας. Αλήθεια όμως, πόσο καλά γνωρίζεις τον απόλυτο, ελληνικό «σύμμαχο» καθαρισμού; Για να μάθεις την απάντηση, συνέχισε να διαβάζεις, διότι παρακάτω θα βρεις πέντε διαχρονικούς «μύθους» για τη χλωρίνη, που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

#1 Η χρήση ή η παραγωγή οικιακής χλωρίνης δημιουργεί διοξίνες

Σίγουρα, κάποια στιγμή στο παρελθόν κάποιος… αυτόκλητος σωτήρας σε προειδοποίησε με ύφος έμπειρου επιστήμονα πως η χρήση ή η παραγωγή οικιακής χλωρίνης δημιουργεί διοξίνες, δηλαδή χημικές ουσίες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως μέσα από μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει αποδειχθεί πως δεν παράγονται διοξίνες όταν χρησιμοποιείται η χλωρίνη στο πλυντήριο ρούχων ή στον οικιακό καθαρισμό, καθώς οι χημικές «δομικές μονάδες» για τον σχηματισμό των διοξινών δεν είναι παρούσες στην οικιακή χρήση της χλωρίνης. Άλλωστε, υπήρχε ποτέ περίπτωση η μαμά και η γιαγιά σου να καθάριζαν το σπίτι και τα ρούχα της οικογένειας, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν που δεν ενδείκνυται για αυτούς τους σκοπούς;

#2 H Χλωρίνη® KLINEX εμπεριέχει αέριο χλώριο στη σύστασή της

Αν δεν είσαι χημικός ή κάτι αντίστοιχο, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις πότε μία πληροφορία σχετικά με τη σύσταση ενός προϊόντος είναι αληθής ή απλώς, ένας ακόμη δημοφιλής «μύθος» που έχει καταφέρει να επικρατήσει πηγαίνοντας από στόμα σε στόμα. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η Χλωρίνη® KLINEX (συστατικά) δεν περιέχει αέριο χλώριο (Cl2), αλλά υποχλωριώδες νάτριο (NaOCl), δηλαδή ένα άλας, το οποίο περιέχει στο μόριό του ένα άτομο χλωρίου, όπως συμβαίνει με πολλές άλλες ουσίες, όπως το μαγειρικό αλάτι (xλωριούχο νάτριο NaCl). Μάλιστα, το συγκεκριμένο συστατικό έχει ισχυρές οξειδωτικές ιδιότητες, είναι απόλυτα ασφαλές, ενώ διαθέτει αποτελεσματική απολυμαντική δράση, η οποία εξουδετερώνει άμεσα τους μικροοργανισμούς, τα αλλεργιογόνα βακτήρια και τις δυσάρεστες οσμές που παράγουν. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει σε κάθε ρούχο και επιφάνεια μία απόλυτα υγιεινή καθαριότητα, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό μας ή το περιβάλλον.

#3 Η έντονη μυρωδιά της χλωρίνης είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό

Είναι αλήθεια πως αρκετός κόσμος έχει πιστέψει τον «μύθο» που ισχυρίζεται πως η έντονη οσμή της χλωρίνης μπορεί να είναι επικίνδυνη, ωστόσο, πρόκειται απλά για έναν αβάσιμο «μύθο», καθώς κάτω από τις συνήθεις συνθήκες χρήσης στο σπίτι, δεν πρέπει να δημιουργεί πρόβλημα. Βέβαια, αν η οσμή σε ενοχλεί, αλλά θέλεις να προσφέρεις στο σπίτι σου μία αποτελεσματική απολύμανση, να αφαιρέσεις τους λεκέδες και να επαναφέρεις το λευκό σε κάθε επιφάνεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προϊόν, ανοίγοντας τα παράθυρα και αερίζοντας καλά τους χώρους. Σε κάθε περίπτωση, όσο άτομα παρουσιάζουν άσθμα ή δυσφορία από τις έντονες οσμές, καλό θα ήταν να αποφεύγουν την έκθεση στο αδιάλυτο προϊόν υποχλωριώδους νατρίου, όπως κάνουν και με κάθε άλλη πηγή έντονων οσμών.

#4 Η συχνή χρήση της Χλωρίνη® KLINEX κάνει πιο ανθεκτικούς τους μικροοργανισμούς απέναντί της

Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια που «κρύβεται» πίσω από τον συγκεκριμένο «μύθο», αρκεί να τον ανατρέψεις. Διότι η Χλωρίνη® KLINEX, όχι μόνο δεν κάνει πιο ανθεκτικούς τους οργανισμούς, αλλά χάρη στο υποχλωριώδες νατρίο -το οποίο διαθέτει ισχυρή οξειδωτική δράση- και σε συνδυασμό με την ταχεία διάσπασή του, δεν επιτρέπει στους μικροοργανισμούς να αποκτήσουν ανθεκτικότητα απέναντί του. Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, και από τη χρήση του υποχλωριώδους νατρίου στην απολύμανση του πόσιμου νερού. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη διαδικασία χρησιμοποιούνται ελάχιστες ποσότητες υποχλωριώδους νατρίου, οι οποίες οδηγούν πάντοτε σε απολυμαντικό αποτέλεσμα, χωρίς να έχει παρατηρηθεί κάποια μορφή μικροβιακής ανθεκτικότητας.

#5 Το υποχλωριώδες νατρίο δεν είναι ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Αρκεί να σκεφτείς πως η Χλωρίνη® KLINEX είναι εδώ και 70 χρόνια συνώνυμη της ασφάλειας, της καθαριότητας και της προστασίας για κάθε ελληνικό νοικοκυριό, για να καταλάβεις πως το υποχλωριώδες νατρίο είναι ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, κατά την ορθή χρήση του στο σπίτι και τα ρούχα μας και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες χρήσης. Είναι το πιο αποτελεσματικό απορρυπαντικό γενικού καθαρισμού, λευκαντικό και απολυμαντικό ευρείας χρήσης, το οποίο απολυμαίνει και προστατεύει από όλους τους γνωστούς τύπους μικροβίων, τον ιό της γρίπης αλλά και τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Αν θέλεις, λοιπόν, να απολαμβάνεις καθημερινά ένα απόλυτα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να έχεις τους «συμμάχους» καθαρισμού της KLINEX στο σπίτι σου. Πώς θα τα καταφέρεις; Συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια Χλωρίνη® KLINEX και λαμβάνοντας μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό, ο οποίος σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις προϊόντα καθαρισμού αξίας 150 ευρώ. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να δηλώσεις συμμετοχή στον «Μεγάλο Διαγωνισμό: Κερδίστε καθαριστικά προϊόντα KLINEX για έναν χρόνο», είναι να επισκεφθείς τη σελίδα της KLINEX στο Facebook και να ακολουθήσεις τα βήματα που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή σου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved