Τι είναι τα Novelty ή Ειδικά στοιχήματα και τι πρέπει να ξέρετε για αυτά
Inside Stories

Τι είναι τα Novelty ή Ειδικά στοιχήματα και τι πρέπει να ξέρετε για αυτά

Στοίχημα σε κινηματογράφο, Eurovision, εκλογές, μουσικά βραβεία και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε

Σε περιόδους Eurovision ή λίγες ημέρες πριν από τα Βραβεία Όσκαρ, μπορεί να έχετε παρατηρήσει πως αρκετές εταιρίες τυχερών παιχνιδιών θα διαφημίσουν στοιχήματα με θέμα τους συγκεκριμένους θεσμούς. Για όσους παίζουν online στοίχημα με λογαριασμό στη Novibet ή σε κάποια άλλη ιστοσελίδα του χώρου, τα ειδικά ή novelty bets είναι ήδη αρκετά γνωστά και δημοφιλή. Όσοι όμως δε γνωρίζουν πολλά από στοίχημα, ίσως αναρωτηθούν πως γίνεται μια εταιρία να προσφέρει και να δέχεται στοιχήματα αυτού του είδους.

Ιστορία των Novelty ή Ειδικών στοιχημάτων

Όπως ότι σχετίζεται με το στοίχημα, έτσι και τα Ειδικά έχουν την καταγωγή τους στα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώτα εκεί, οι παίκτες μπορούσαν να πάνε στον μπουκ της γειτονιάς τους (κατάστημα ή ιδιώτη) και να προτείνουν κάποιο στοίχημα. Αν άρεσε στο μπουκ και θεωρούσε πως μπορούσε να βγάλει αποδόσεις, τότε το δεχόταν και το προσέφερε.

Με τον καιρό τα αιτήματα αυτά έγιναν πιο εξωτικά. Οι παίκτες άρχισαν να έχουν πιο πρωτοποριακές (novel) απαιτήσεις και ένας νέος κλάδος γεννήθηκε για τα στοιχήματα παγκοσμίως. Πλέον, σε κάθε χώρα που λειτουργούν εταιρίες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, θα βρείτε πολλά ειδικά στοιχήματα για θέματα που ούτε καν βάζει ο νους σας.

Πιο συχνά θα απαντήσετε αγορές που έχουν να κάνουν με μεγάλα γεγονότα που δεν έχουν αθλητική φύση. Τέτοια είναι οι εκλογές και οι ευρωεκλογές, τα βραβεία Oscar, τα Golden Globes και τα Bafta, οι βραβεύσεις για τους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς, το μουσικό πανηγύρι της Eurovision και πολλά ακόμα.

Στη χώρα μας έχουμε δει κατά καιρούς ακόμα και πιο πρωτότυπες ιδέες. Η αρχή έγινε το 2006 όταν ένας μπουκ έδωσε αποδόσεις για το τέλος της δημοφιλούς Ελληνικής σειράς «Στο Παρά Πέντε». Μετά ξεκίνησαν τα στοιχήματα για τα μεγάλα reality Survivor, Big Brother, X Factor, Master Chef κ.ο.κ. Πλέον, σε όποια στοιχηματική και αν κοιτάξετε, υπάρχει ειδική ενότητα με τίτλο «Ειδικά Στοιχήματα», στην οποία θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα μη αθλητικά στοιχήματα. Ακόμα και αν αυτά αφορούν γεγονότα με μεγάλο βάθος χρόνου, όπως πχ τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, τις Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές του 2024 κλπ.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ειδικά στοιχήματα

Δεν είναι λίγος ο κόσμος που αρέσκεται να ποντάρει σε αυτές τις αγορές. Οι περισσότεροι το κάνουν για πλάκα αλλά υπάρχει και κόσμος που βρίσκει value σε αυτά τα στοιχήματα. Και ο λόγος είναι σχετικά απλός. Στις περισσότερες αγορές που προσφέρουν οι εταιρίες στοιχημάτων, οι αναλυτές τους έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε στατιστικά, πληροφορίες ακόμα και παρασκήνιο για τις ομάδες και στους αθλητές. Στις ειδικές αγορές όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πώς μπορεί ο μπουκ να ξέρει τι γίνεται στον Άγιο Δομίνικο πριν τα αγωνίσματα του Survivor; Είναι εύκολο να ξέρει το παρασκήνιο στην Ακαδημία Κινηματογράφου που αποφασίζει κάθε χρόνο για τα Όσκαρ; Τα Ειδικά στοιχήματα έχουν την ιδιομορφία πως ο μπουκ «παίζει» μάλλον στα τυφλά, γιαυτό και θα δούμε αρκετές αποκλίσεις στις αποδόσεις μεταξύ των στοιχηματικών.

Φυσικά, αρκετός λόγος έχει γίνει και για το πόσο αυτές οι αγορές είναι δίκαιες, δεδομένου πχ του ντόρου που έγινε πριν μερικά χρόνια όταν στοιχήματα σε γνωστά reality τοποθετούνταν από ανθρώπους που γνώριζαν το αποτέλεσμα εκ των προτέρων. Πλέον, και μετά από εντολές των αρμοδίων φορέων, οι αγορές στοιχήματος στα περισσότερα reality έχουν απαγορευτεί. Παρόλα αυτά, αν ανοίξετε αυτή τη στιγμή μια σελίδα τυχερών παιχνιδιών θα βρείτε ουκ ολίγες επιλογές στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τις περισσότερες φορές όμως, οι μπουκ επιβάλλουν όρια στο ποντάρισμα και σπάνια επιτρέπουν περισσότερα από μερικές δεκάδες ευρώ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved