Ποιο είναι το δώρο που ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του ο αγαπημένος σου whisky lover;
Inside Stories

Ποιο είναι το δώρο που ανυπομονεί να πάρει στα χέρια του ο αγαπημένος σου whisky lover;

Γιορτές, γενέθλια, επέτειοι. Oι αφορμές για να κάνεις ένα μοναδικό δώρο στον σύντροφό σου είναι πολλές.

Ωστόσο, καθεμιά από αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, η επιλογή του κατάλληλου δώρου που θα τον ενθουσιάσει, είναι σαν «σπαζοκεφαλιά», ειδικά αν δεν είναι η πρώτη φορά που καλείσαι να διαλέξεις δώρο για τον καλό σου.

Ομολογουμένως, τα γυναικεία δώρα είναι πιο εύκολη υπόθεση, μιας και οι επιλογές είναι πολλές και εξίσου ιδιαίτερες για κάθε γυναίκα. Αντιθέτως, στα ανδρικά δώρα τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσο καλά και αν γνωρίζεις τον αγαπημένο σου, συχνά τα δώρα που θα τον ενθουσιάσουν είναι, λίγο-πολύ, άγνωστα στον δικό σου «κόσμο».

Ποια είναι, λοιπόν, η λύση για να χαρίσεις το πιο ξεχωριστό δώρο σε εκείνον; Αρκεί να αναλογιστείς τι τύπος άνδρα είναι ο σύντροφός σου, για να οδηγηθείς στην κατάλληλη επιλογή. Και το σίγουρο είναι πως αν ανήκει στην κατηγορία των whisky lovers, τότε το Glencairn Whisky Glass είναι ένα δώρο που θα εκτιμήσει και θα τον εκπλήξει ευχάριστα.

Ένας καινούργιος «κόσμος» για τους λάτρεις του ουίσκι

Είτε γνωρίζεις πολλά για τον «κόσμο» του ουίσκι, είτε όχι, αναμφίβολα, θα ξέρεις πως το συγκεκριμένο απόσταγμα διέγραφε πάντα λαμπρή πορεία και αποτελούσε το «Νο 1» ποτό παγκοσμίως. Ποιο ήταν όμως το αδύνατο σημείο του; Μα φυσικά, το γεγονός πως δεν διέθετε το ιδανικό ποτήρι που θα το «φιλοξενούσε», ώστε να αναδείξει τα υπέροχα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Βλέπεις, μπορεί το κονιάκ, η σαμπάνια, το κρασί και η μπύρα να είχαν όλα, εδώ και πολλά χρόνια, τα δικά τους ξεχωριστά ποτήρια, ωστόσο, το ουίσκι, αν και είναι το πιο πολύπλοκο απόσταγμα του κόσμου, μπορούσε να το βρει κάποιος σερβιρισμένο σε οποιοδήποτε ποτήρι, διαφορετικού στυλ και μεγέθους κάθε φορά.

Ποιος ήρθε όμως, για να κλείσει αυτό το «κενό» που υπήρχε στον κόσμο του ουίσκι; Την απάντηση έρχεται να σου δώσει το όνομα του Raymond Davidson, του ιδρυτή της Glencairn Crystal που εδρεύει στη Σκωτία, ενός άντρας που ανέλαβε να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, αρχίζοντας να σχεδιάζει ένα ποτήρι ειδικά για τους λάτρεις του ουίσκι.

Η ιστορία ενός δώρου που κάθε whisky lover θα λατρέψει

Μήπως εκτός από το δώρο που θα προσφέρεις στον αγαπημένο σου, θέλεις να του διηγηθείς και την ιστορία πίσω από αυτό; Τότε, αρκεί να ξεκινήσεις λέγοντάς του πως ο Raymond Davidson οραματίστηκε ένα ποτήρι παρόμοιο με ένα παραδοσιακό ποτήρι sherry, που θα ενθάρρυνε τον καταναλωτή να καταλάβει και να εκτιμήσει τον αρωματικό πλούτο της μύτης και τα χαρακτηριστικά του στόματος του αγαπημένου του ποτού στο απόλυτο, ενώ θα ήταν αρκετά λειτουργικό για να χρησιμοποιηθεί σε bar.

Τελικά, την ιδέα αυτή ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Master Blenders της Scotch Whisky Industry. Με την καθοδήγηση και την τεχνογνωσία τους, το γυαλί εξελίχθηκε και το μέγεθος και το σχήμα του τελειοποιήθηκαν, ώστε να χωρέσουν την ιδανική ποσότητα ποτού που είναι τα 35 ml. Παράλληλα επετράπη η προσθήκη λίγων σταγόνων νερού, διατηρώντας τη βέλτιστη ποσότητα υγρού σε επαφή με τον αέρα για να επιτραπεί η ανάπτυξη των αρωμάτων.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να δείξεις στον σύντροφό σου ποιος είναι ο τρόπος για να απολαμβάνει καλύτερα από εδώ και στο εξής το ουίσκι του, διασφαλίζοντας την αισθητική του ποτηριού, που θα χρησιμοποιεί για το αγαπημένο του απόσταγμα. Αυτό κατάφερε ο Raymond Davidson, χάρη στο μοναδικό σχήμα του Glencairn Whisky Glass. Πρόκειται για ένα ποτήρι που διαθέτει κωνικό στόμιο, το οποίο αιχμαλωτίζει τα εκφραστικά αρώματα του ποτού, έχει ένα φαρδύ κρυστάλλινο μπολ, το οποίο αναδεικνύει το χρώμα του ουίσκι, ενώ έχει κατασκευαστεί και με μία συμπαγή βάση, ώστε για να κρατιέται εύκολα. Σκέφτεσαι ότι μόλις βρήκες το ιδανικό δώρο;

Πίστεψέ μας, το Glencairn Whisky Glass, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2001 και από τότε έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Queens Award for Innovation, θα γίνει το αγαπημένο του αξεσουάρ. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις για να του χαρίσεις το πιο απρόσμενο δώρο, είναι να επισκεφτείς τη μεγαλύτερη συλλογή των καινοτόμων προϊόντων Glencairn, η οποία σε περιμένει να την ανακαλύψεις στην Κάβα Ανθίδης!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved