Πώς θα κάνεις απόλυτο focus για να εργάζεσαι έχοντας εμπιστοσύνη στο μυαλό και τα μάτια σου
Inside Stories

Πώς θα κάνεις απόλυτο focus για να εργάζεσαι έχοντας εμπιστοσύνη στο μυαλό και τα μάτια σου

Τα τελευταία δέκα χρόνια που εργάζομαι ως οικονομικός αναλυτής σε εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα πουθεωρούσα δεδομένα για τον εαυτό μου.

Βλέπεις, από μικρός ήμουν ο μαθητής που ξεχώριζε στην τάξη ως μαθηματική διάνοια και εντυπωσίαζε τους καθηγητέςγια την προσήλωση και τη συγκέντρωση που έδειχνε σε κάθε project. Και μόνο όποιος έχει εκτελέσει χρέη οικονομικού αναλυτή ή αναλυτή εν γένει, μπορεί να καταλάβει πόσο σχολαστικός χρειάζεται να είσαι, όταν το αντικείμενο της απασχόλησή σου περιλαμβάνει πολλούς αριθμούς.

Αρκεί μία απρόσεκτη ματιά, μία στιγμή βιασύνης και αφηρημάδας για να κάνεις ένα μικρό, ανεπαίσθητο λάθος, το οποίο θα κοστίσει πολύ ακριβά στον εργοδότη σου. Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν ξεκινήσαμε τηλεργασία και άρχισα να εργάζομαι από το σπίτι, «έχασα» τη γη κάτω από τα πόδια μου. Κατά κάποιον τρόπο, η άνεση του προσωπικού μου χώρου άρχισε να σαμποτάρει τη συγκέντρωση και τη διαύγειά μου, με αποτέλεσμα να χρειάζομαι πολύ περισσότερο χρόνο για τις πιο απλές διαδικασίες.

Σκεφτόμουν πως εκτός από την ικανότητά μου να παραμένω συγκεντρωμένος, ίσως έχανα ακόμη και τη θέση μου, οπότε αποφάσισα να λάβω άμεσα τα μέτρα μου. Τι έκανα; Μεταμόρφωσα την τραπεζαρία μου σε ένα σύγχρονο home office, εμπλούτισα τα γεύματά μου με τροφές που ενισχύουν τις νοητικές λειτουργίες και πρόσθεσα στην καθημερινότητά μου ένα νοοτροπικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο «ξεκλείδωσε» με φυσικό τρόπο τον εγκέφαλό μου και με βοήθησε να αντιμετωπίσω πιο ολιστικά το πρόβλημά μου.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved